» » Студенти спеціальності «Туризм» приурочили відкрите заняття святкуванню півстолітнього ювілею ТНЕУ

Студенти спеціальності «Туризм» приурочили відкрите заняття святкуванню півстолітнього ювілею ТНЕУ

Дата: 5-10-2016, 09:28 | Автор:

 2016 рік є особливим для Тернопільського національного економічного університету, адже саме цього року виповнюється 50 років із дня заснування навчального закладу. Напередодні цієї події професорсько-викладацький склад кафедр та студентство ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина приурочує низку важливих подій та наукових заходів до відзначення ювілею ТНЕУ. 
  Студенти групи Т-21 та викладач кафедри міжнародного бізнесу та туризму Ткач Уляна Володимирівна провели відкрите практичне заняття із дисципліни «Туристичне краєзнавство», яке приурочили до ювілею. Варто зазначити, що дата проведення заняття була обрана не випадково, адже саме 27 вересня відзначають День туризму. Під час заняття відбувалася дискусія на тему «Тернопільщина та її потенціал у розвитку туристичної індустрії». Група розділилась на дві команди з назвами «Краєзнавці» та «Юні туристи». Викладач Ткач Уляна Володимирівна допомогла студентам підготувати короткі розповіді про види туризму, які варто розвивати на Тернопільщині.  «Юні туристи» запропонували різні напрями розвитку туризму в Тернополі та Тернопільській області, наприклад:
•водний туризм, адже у нас є багато річок, озер, ставків та, звичайно, знаменитий Тернопільський став;
•спортивний туризм. Саме цей вид туризму розвивається дуже стрімко. Прикладом цього, є вело-заїзд, що недавно проходив у         Тернополі, приурочений саме Дню туризму;
•пізнавальний туризм, варто пам'ятати те, що у нашій області є багато історичних пам'яток, які приваблюють іноземних туристів;
•паломницький – прикладом цього виду туризму є паломницький Маріїнський центр – Зарваниця та Почаїв. Звичайно, туристів           приваблюють і старовинні сакральні пам’ятки, які розташовані, практично, у кожному селі Тернопільської області.
  Окремо був виділений фото-туризм тому, що цей вид туризму є оригінальним і захоплюючим. Турист, подорожуючи по світу, має можливість знімати найцікавіші види в різних місцях. Атмосфера на фототури надихає на творчість, а знімки можуть стати шедеврами і візитною карткою фотографа. Наш рідний край поєднує в собі, як і старовинні пам'ятки, так і новинки. 
  Оскільки, кожна з команд привела багато прикладів видів розвитку туризму у нашому краї, викладач Уляна Володимирівна вирішила, що все-таки, перемогла дружба. Велика подяка Ткач Уляні Володимирівні за такий метод викладання, адже такі дискусії на заняттях заохочують студентство вчитись та досліджувати внутрішній туризм та його можливості, опираючись на міжнародний досвід.
Автор: студенти групи Т-21
 Фотозвіт: