» » V Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції у сфері лінгвістики, мовної комунікації та методики викладання іноземних мов» (день другий)

V Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції у сфері лінгвістики, мовної комунікації та методики викладання іноземних мов» (день другий)

Дата: 24-05-2016, 11:08 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Результатом освіченості людини є її 
здатність продовжувати навчатися. 
 Джон Дьюї
 
Професійний педагог завжди шукає найоптимальніші шляхи для підвищення якості навчання та розвитку інтересу до предмета. Сьогодні дуже важливо, щоб викладач був творчою, саморозвиненою особистістю. Адже саме педагог має великий вплив на формування світогляду Людини, яку він навчає. У Святому Письмі сказано, що всякий, хто вчить, повинен у першу чергу вчити самого себе! Тому самоосвіта – це чергова сходинка до нашого педагогічного Олімпу.
 
«Кожен педагог повторюється у своїх учнях, які повинні бачити в нас зразок відданості та працелюбства, прагнення до самовдосконалення та професійного зростання. Самоосвіта – це потреба, яка захищає педагога від інтелектуального зубожіння, це усвідомлений процес пізнавальної діяльності, це вдосконалення будь-яких рис людини або її навичок, це постійний пошук, зростання, розвиток», – саме такими словами розпочала своє вітальне слово Дячук Наталія Орестівна, директор Агенції іноземних мов «Руна», керівник Сертифікованого екзаменаційного центру Кембріджського університету на відкритті курсу навчального дня для викладачів іноземних мов, який відбувся в Тернопільському національному економічному університеті 19 травня 2016 року.
 
Курс навчального дня проводився в рамках роботи V Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні тенденції у сфері лінгвістики, мовної комунікації та методики викладання іноземних мов» та був присвячений аспектам викладання та підготовки викладачів іноземних мов до усіх частин іспитів Кембриджського університету FCE та CAE.
 
Майстер-класи проводилися представниками Сертифікованого екзаменаційного центру Кембриджського університету UA 011 Агенції іноземних мов Наталії Дячук «Руна». У тренінгах взяли участь викладачі кафедри іноземних мов та професійної комунікації ТНЕУ, викладачі суміжних кафедр,  вчителі іноземних мов загальноосвітніх шкіл м. Тернополя.
 
Учасники навчального дня мали можливість прослухати 4 навчально-методичних семінари (загальною тривалістю 60 хвилин) із аспектів підготовки до усіх частин іспиту FCE та  CAE, відвідати виставку-продаж навчальної літератури з підготовки до іспитів Кембриджського університету, поспілкуватися з керівником та менеджерами екзаменаційного центру та колегами у невимушеній і дружній атмосфері.
 
Пленарна презентація менеджера Сертифікованого екзаменаційного центру Кембриджського університету Марти Недовіз була присвячена  міжнародним іспитам Кембриджського університету. Тести з англійської мови  належать до групи найвідоміших іспитів, розроблених Кембриджським університетом. Кембриджські сертифікати  визнаються численними міжнародними університетами, компаніями та органами освіти як підтвердження міжнародно визнаних стандартів володіння англійською мовою.
 
Учасники тренінгу мали нагоду дізнатися про формат міжнародних іспитів, шляхи та методи підготовки до  усіх частин тесту FCE  та  CAE, перешкоди, які очікують під час підготовки до тестів, типові помилки під час підготовки та складання іспитів від викладачів Агенції іноземних мов «Руна» Наталії Яворської,  Івонни Романюк та Оксани Литвинської. Надзвичайний інтерес у присутніх викликали типові практичні завдання, які зустрічаються на іспитах. Викладачі вирішували комунікативні завдання з різних видів мовленнєвої діяльності – читання, аудіювання, використання англійської мови, письма.
 
Практикум директора АІМ «Руна» Наталії Дячук був присвячений важливому аспекту іспитів  FCE  та  CAE, а саме усному мовленню. Увазі присутніх запропонували цікаві відео ролики, які демонструють приклади ведення «короткої бесіди» («small talk»), коментарів та монологічного висловлювання з опорою на наочність, а також обґрунтування своєї думки.  Інтерактивні завдання дали змогу ефективніше сприймати матеріал та сприяли створенню невимушеного та позитивного клімату під час тренінгу, а професійна і, подекуди, емоційна презентація пані Наталії не залишила байдужим жодного слухача.
 
Загалом, навчальний день для викладачів англійської мови сприяв мотивації до самовдосконалення та постійного професійного розвитку, наголосив на цінності самореалізації у своїй професії, стимулював бажання до підвищення свого професійного рівня. Той, хто не хоче відставати, мусить рухатися вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище. У цьому й полягає основна місія сучасного педагога.
 
Колектив кафедри іноземних мов та професійної комунікації щиро вдячний ректору ТНЕУ проф. Крисоватому А.І. за сприяння та підтримку в організації V Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні тенденції у сфері лінгвістики, мовної комунікації та методики викладання іноземних мов».