» » «Зарубіжний досвід управління фінансами: ризики та можливості для України»

«Зарубіжний досвід управління фінансами: ризики та можливості для України»

Дата: 4-12-2015, 12:58 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У вівторок, 1 грудня 2015 року, в рамках роботи наукового гуртка кафедри фінансів ім. С.І. Юрія «Фінансовий простір» відбулося засідання круглого столу на тему: «Зарубіжний досвід управління фінансами: ризики та можливості для України», учасниками якого стали студенти факультету фінансів фахового спрямування «Фінанси».
 
Ініціатором та модератором наукового заходу виступив керівник навчального курсу «Фінанси зарубіжних країн» доц. Горин В. П. Відкривши роботу учасників круглого столу, він наголосив на винятковій важливості та практичній значимості ознайомлення із зарубіжним досвідом та пошуку можливостей його імплементації у рамках проведення економічних реформ в Україні. Технічну підтримку проведення засідання круглого столу забезпечили Максим Магас і Тарас Романів.
 
До роботи заходу долучилися зав. кафедри фінансів ім. С. І. Юрія проф. Кириленко О.П., доц. Гупаловська М.Б., доц. Квасниця О.В., доц. Лободіна З.М., викл. Козак Г.І. Доповідачами виступили студенти 3 курсу Олександр Квас, Христина Бурко, Діана Соляник, Ірина Демидюк, Іван Підлісний, Іванна Чуплак, Юлія Різник, Анастасія Ткаченко, Оксана Бондарчук, Ірина Грицишина.
 
Представлені ними доповіді стосувалися широкого кола питань управління фінансами у зарубіжних країнах, а саме: реформування податкової системи; протидії бюджетному дефіциту та вирішення боргової кризи; реформування пенсійної системи; посилення впливу громадськості на розвиток державних фінансів; фіскальної децентралізації як методу подолання відцентрових тенденцій; активізації державно-приватного партнерства; стимулювання інноваційно-інвестиційного розвитку та ін.
 
За результатами роботи було визначено пріоритетні напрями розвитку фінансової практики, у яких доцільно впроваджувати прогресивний зарубіжний досвід.