» » Викладачі кафедри іноземних мов та професійної комунікації обговорили сучасні методи викладання іноземних мов

Викладачі кафедри іноземних мов та професійної комунікації обговорили сучасні методи викладання іноземних мов

Дата: 12-10-2015, 16:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно викладачі кафедри іноземних мов та професійної комунікації взяли участь у розширеному семінарі-конференції за участю українських та іноземних фахівців викладання іноземних мов, що проводився у приміщенні Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. 

 

До обговорення свої доповіді презентували:

 

Девід Х’юз, магістрант Центрально-Європейського Університету, волонтер культурних програм – «eLibrary USA Resource Opportunities»;

 

Оксана Біленька, старший вчитель Української гімназії ім. І. Франка, спеціаліст вищої категорії – Webinars and Opportunities;

 

Наталі Хенлет, волонтер Корпусу Миру, тренер-викладач Київської академії неперервної освіти – Adapting Resources; Creating Communicative Activities for Pupils;

 

Метт Тюрнер, волонтер Корпусу Миру, тренер-викладач Тернопільського національного економічного університету – Cognitive Science Influences Language Learning.

 

Доповідачі акцентували увагу на сучасних методах, прийомах та засобах навчання, які варто використовувати у навчальному процесі як викладачам, так і студентам.

 

Зокрема, Девід Х’юз продемонстрував можливості доступу та користування джерелами електронної бібліотеки США. Ключовим її елементом є об'єднання інтелектуальних, інформаційних і технологічних ресурсів.

 

Оксана Біленька презентувала вебінар як мережеву форму сучасного інтерактивного  засобу навчання, що дозволяє саморозвиватися та поглиблювати знання у галузях і сферах за інтересами.

 

Наталі Хенлет представила свої тези у скайп-режимі. Її ціллю було ознайомити присутніх із різними видами діяльності, що формують, розвиваютьта автоматизують комунікативні навички.

 

Метт Тюрнер розкрив кореляції та взаємозв’язки між видами пам’яті людини і здатністю продуктивно засвоювати чи вивчати певний об’єм заданого матеріалу.

 

Учасники зустрічі отримали корисну та необхідну інформацію, обмінялися думками, ідеями та підходами щодо викладання іноземних мов для студентів різного фахового спрямування, а також отримали запрошення взяти участь в інтернет вебінарах, котрі будуть проводитись цього року у вересні, жовтні та листопаді. Запропоновані теми торкаються широкого кола питань, пов’язаних із вдалим вибором навчальних ресурсів, соціальними та культурними аспектами, стратегіями плідної співпраці в навчальній аудиторії, а також здатністю до самоорганізації та самовдосконалення.