» » Ректор, проректори й декани ТНЕУ взяли участь у занятті з військової підготовки

Ректор, проректори й декани ТНЕУ взяли участь у занятті з військової підготовки

Дата: 10-07-2015, 18:40 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З ініціативи ректора Тернопільського національного економічного університету Андрія Ігоровича Крисоватого 9 липня 2015 р. на полігоні у с. Біла відбулося заняття з військової підготовки для деканів та проректорів ТНЕУ. 

 

Адміністрація університету разом зі слухачами Центру підготовки офіцерів запасу вивчали загальне спорядження бійця, поводження зі зброєю, пересування зі зброєю, позиції ведення вогню, матеріальну частину АКС-74 та пістолета Макарова, виконували норматив зі стрільби, а також одягали захисний комплект та встановлювали мінне поле ручним способом.

 

Захід розпочався з шикування слухачів Центру та адміністрації й рапорту начальника ЦПОЗ В.І. Гукалюка ректору ТНЕУ про готовністю до заняття. Андрій Ігорович привітав присутніх  й розповів про мету, цілі та завдання, які потрібно виконати.

 

На першому етапі ректор, декани та проректори виконали норматив по збиранню та розбиранню АКС-74 й пістолета Макарова. Найкращий результат у розбиранні (13 сек.) та збиранні (15 сек.) зброї АКС-74 показав ректор А.І. Крисоватий. Також варто відзначити Кізиму Андрія Ярославовича, Булавинця Василя Ярославовича, Бруханського Руслана Феоктистовича та Десятнюк Оксану Миронівну, які добре впоралися з цим завданням.

 

Під час тренування у виконанні команди «До бою» присутні одягали бронежилет, каску й долали дистанцію з перешкодами. Найбільші емоції вирували під час стрільби з пістолета Макарова, адже тут кожен працював на персональний залік. Студентам не було соромно за своїх деканів, адже кожен показав хороші теоретичні й практичні навики. Найкращий результат продемонстрували Андрій Ігорович Крисоватий та Олександр Любомирович Шашкевич.

 

Найважчим випробуванням у занятті з військової підготовки була стрільба з АКС-74, адже концентрація, зосередженість, вміння володіти зброєю – ось риси, які необхідно було проявити на даному етапі. Циквас Роман Станіславович, Банах Сергій Володимирович, Адамик Богдан Петрович, Адамів Олег Петрович найкраще впоралися із поставленим завданням. Усі мали можливість оглянути мішені й зафіксувати власний результат. 

 

Під час заняття викладачі Центру підготовки офіцерів запасу розповіли про установку мінного поля ручним способом, показавши на практиці порядок дій при установці мін. Чітко й впевнено діяли Брич Василь Ярославович, Таранов Ігор Михайлович, Гевко Роман Богданович, Островерхов Віктор Михайлович.

 

Заняття проводили Гукалюк Володимир Іванович, Кіслов Олександр Володимирович, Жовтун Юрій Миколайович, офіцери, які побували на передовій.

 

Учасники мали можливість спостерігали за студентами Центру підготовки офіцерів запасу, які штурмували сопку.

 

Не менш цікавим етапом заняття було одягання захисного комплекту, при якому потрібно пам’ятати про послідовність дій та координацію рухів. Із цим всі впоралися на відмінно.

 

Підводячи підсумки заняття ректор сказав: «Україна переживає непрості часи – доленосні! Ми повинні вміти дати відсіч ворогові, який зазіхає на наше щасливе майбутнє. Я пишаюся тим, що сьогодні ми діяли разом, підставляючи плече один одному. Нам є за що боротися й що захищати: Україну, рідний дім, матерів і дітей. Ми ніколи не забудемо про наших героїв – випускників та працівників ТНЕУ, які загинули за Батьківщину. Щиро хочу, щоб наші студенти і працівники зброю брали до рук лише на тренувальних заняттях, а мир та спокій панували в нашій державі».