» » «Студентські дослідження актуальних питань сучасності іноземними мовами»

«Студентські дослідження актуальних питань сучасності іноземними мовами»

Дата: 30-04-2015, 15:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 29 квітня 2015 року професорсько-викладацький колектив кафедри іноземних мов та професійної комунікації організував ІІI Міжнародну студентську наукову конференцію «Студентські дослідження актуальних питань сучасності іноземними мовами: економічні, соціальні, інноваційні, правові та гуманітарні аспекти».

 

Мета конференції – підвищення ефективності студентської науково-дослідної та самостійної роботи, виявлення наукового й творчого потенціалу студентів, сприяння успішному кар'єрному старту й професійному росту молоді, посилення міжвузівської співпраці в науковій сфері, а також оптимізація використання ресурсів іншомовної комунікації для формування та розвитку професійних іншомовних компетенцій, обміну думками та досвідом між студентами щодо стратегічних питань розвитку в таких сферах як економіка, міжнародна економіка, фінанси, менеджмент, облік та аудит, комп`ютерні науки, право.

 

Від імені ректора учасників та гостей заходу привітав проректор з наукової роботи ТНЕУ, доктор економічних наук, професор З.В. Задорожний. «Вивчення та використання у науковій роботі іноземної мови – один із основних механізмів реалізації інтеграційних процесів, мобільності студентів, науковців та фахівців і має для нашого університету пріоритетне значення», – наголосив Зеновій Васильович.

 

Доктор економічних наук, професор, директор Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій Десятнюк Оксана Миронівна тепло привітала учасників конференції, наголосивши на важливості вивчення іноземних мов.  «Це зумовлено викликами глобалізованого світу й запитами українського суспільства на підготовку висококваліфікованих фахівців», – зазначила Оксана Миронівна.

 

Під час конференції гості зі Львова з Агенції іноземних мов Наталії Дячук «Руна» Оксана Козак та Івоннна Романюк презентували міжнародні мовні іспити Кембріджського університету (FCE,CAE, BEC, ILEC, ICFE), а також провели майстер-клас з Business English та  пробне тестування з англійської мови з аспекту письмо у форматі міжнародного іспиту FCE.

 

Кандидат технічних наук, викладач кафедри комп'ютерних наук ТНЕУ, керівник відділу продаж компанії з розробки програмного забезпечення MagneticOne Наталія Романівна Пасічник у своєму виступі наголосила на основних вимогах, необхідних для влаштування на роботу у міжнародні компанії.

 

У конференції брали участь 137 студентів, серед яких представники з Канади, Польщі, Білорусі, Еквадору, Нігерії, Сьєра-Леоне. Також до роботи конференції долучилися молоді науковці з Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Національного університету «Львівська політехніка», Львівського національного університету ім. Івана Франка, Національного університету  «Одеська юридична академія», Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана.

 

Упродовж роботи конференції працювало 5 секцій.

 

Жвавий інтерес і подальші дискусії викликали доповіді студентів юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

 

Підсумовуючи роботу конференції, організатори відзначили високий рівень дослідницьких робіт, подякували учасникам за цікаві доповіді та побажали нових успішних проектів.