» » Відбулася Двадцять сьома міжнародна спеціалізована виставка «Освіта та кар’єра – 2015»

Відбулася Двадцять сьома міжнародна спеціалізована виставка «Освіта та кар’єра – 2015»

Дата: 23-04-2015, 17:15 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 16-18 квітня 2015 року в  Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» відбулася  Двадцять сьома міжнародна спеціалізована виставка «Освіта та кар’єра –  2015» та виставка закордонних навчальних закладів «Освіта за кордоном».

 

Організатори спеціалізованої виставки: Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, Товариство «Знання» України. Виставка відбулася за підтримки Посольства Франції в Україні, Посольства Канади в Україні, Торгового відділу Посольства Австрії в Україні, агенції Campus France, DAAD, British Council, Гете Інституту в Україні.

 

Виставка «Освіта та кар’єра» – перша освітянська виставка, що з 2008 року має статус міжнародної згідно з дорученням  Кабінету міністрів України.

 

Заступник Міністра освіти і науки України Павло Полянський взяв участь в урочистому відкритті виставки. Також на зустріч завітали Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін, радник Посольства Держави Ізраїль в Україні Шмуєль Поліщук, віце-президент Національної академії педагогічних наук України Володимир Луговий, голова Правління Товариства «Знання» України Василь Кушерець.

 

Павло Полянський зазначив, що ця освітня подія є важливою як для учнівської і студентської молоді, так і для вищих навчальних закладів, котрі беруть участь у виставці. «Те, що в одному місці сконцентрована така велика кількість вишів різних країн, різного профілю та освітньої парадигми, – наголосив заступник Міністра , –  є доброю можливістю для кожного навчального закладу зробити освіту кращою, бо це дозволяє їм порівняти свої досягнення, перейняти один в одного кращий досвід та взаємозбагатитися».

 

Павло Полянський також побажав професорсько-викладацьким командам кожного університету здобутків на цьому шляху, а кожній молодій людині – успіху у виборі свого майбутнього університету. «Адже саме якісна освіта допоможе українській молоді не лише побудувати кар’єру, а й зробити нашу країну модернізованою, успішною, європейською», – наголосив заступник Міністра.

 

Надзвичайний і Повноважний посол Польщі в Україні Генрик Літвін зауважив, що сьогодні Україна та  Польща активно співпрацюють задля академічної мобільності студентів.  Зокрема, завершується робота над угодою про створення Фонду підтримки обміну молоді між Польщею та Україною. Як зазначив Генрик Літвін, сьогодні в Польщі навчається 23 тисячі українських студентів, і польські університети готові далі приймати та навчати українську молодь.

 

Програмою цьогорічної виставки було передбачено проведення семінарів та круглих столів з проблем міжнародного співробітництва у галузі освіти та впровадження сучасних технологій, презентації вітчизняних та закордонних навчальних закладів, молодіжних програм, програм обміну студентами та учнями, вивчення досвіду співпраці з європейськими країнами у галузі освіти та працевлаштування молоді.

 

Цьогоріч на виставці «Освіта і кар’єра» та «Освіта за кордоном» для учнів і студентів було представлено понад 60 українських вишів різного профілю, а також 70 закордонних університетів, серед яких вищі навчальні заклади Республіки Польща, Кіпру, Австрійської Республіки, Держави Ізраїль, Латвійської Республіки, Федеративної Республіки Німеччини, Канади, Грецької Республіки, Турецької Республіки та Чеської Республіки.

 

Під час освітнього форуму учасники презентували інноваційні розробки та проекти, педагогічні технології, новітні методики як необхідні складові підвищення якості освіти для підготовки фахівців.

 

Відвідувачі побували на презентації професійних досягнень освітянських колективів, вищих навчальних закладів та наукових установ, познайомилися з кращим досвідом організації навчально-виховного процесу, сучасними науково-методичними розробками,  авторськими проектами і новою навчальною літературою.

 

Майбутні абітурієнти, які прагнуть отримати професію і яким необхідно визначитися з вибором навчального закладу, на стендах учасників форуму змогли ознайомитися з умовами прийому та навчання у закладах освіти, з міжнародними освітніми програмами, програмами обміну та поспілкуватися зі студентами і викладачами.

 

Приємно зазначити, що Тернопільський національний економічний університет виборов гран-прі у номінації «Міжнародне співробітництво в галузі освіти і науки».