» » Круглий стіл «Напрями модернізації бюджетного процесу в сучасних умовах»

Круглий стіл «Напрями модернізації бюджетного процесу в сучасних умовах»

Дата: 12-11-2014, 16:54 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 11 листопада 2014 року відбувся круглий стіл на тему: «Напрями модернізації бюджетного процесу в сучасних умовах», організований студентським науковим гуртком кафедри фінансів «Фінансовий простір».

 

У роботі круглого столу взяли участь: студенти 3-5 курсів факультету фінансів, завідувач кафедри фінансів ТНЕУ, д. е. н., професор Кириленко О. П., провідний інспектор Державної фінансової інспекції у Тернопільській області Вацлавський О.І., координатор студентського наукового гуртка к.е.н., ст. викладач Гупаловська М.Б., к.е.н, ст. викладач Дем’янюк А.В та к.е.н. доц. Лободіна З.М.

 

Відкриваючи захід Гупаловська Мирослава Богданівна,  наголосила, що  метою роботи круглого столу є теоретичне і практичне дослідження проблем бюджетного процесу в Україні, а також  окреслення  шляхів їх вирішення у науково-практичній площині.

 

Антоніна Вікторівна Дем’янюк закцентувала увагу присутніх на актуальності проблем складання та виконання бюджетів усіх рівнів.

 

Доповідачами були студенти 4 курсу факультету фінансів.

 

Юрук Ольга у своїй доповіді визначила основні причини неефективного бюджетного планування та особливо звернула увагу на розвиток програмно-цільового методу і середньострокового планування, як основу вдосконалення бюджетного планування в Україні.

 

Якимчук Ольга висвітлила основні реалії та перспективи формування дохідної частини Державного бюджету України. Також наголосила на заходах для стабілізації та зміцнення дохідної частини бюджету.

 

Драч Лілія аналізувала сучасну практику та напрями модернізації виконання Тернопільського обласного бюджету. Виділила основні проблеми формування дохідної частини і фінансування бюджетних видатків місцевих бюджетів, а також вказала ряд заходів, які б сприяли вирішенню цих проблем, зокрема децентралізацію фінансових ресурсів.

 

Влох Тетяна у своєму виступі розкрила актуальні проблеми бюджетного контролю та запропонувала шляхи їх подолання для забезпечення ефективного бюджетного процесу.

Ліля Будка наголосила на ефективності використання бюджетних коштів на місцевому рівні і впровадженні його у вітчизняну практику з врахуванням зарубіжного досвіду.

 

Грабар Назарій узагальнив усі проблеми, з якими стикаються учасники бюджетного процесу і запропонував заходи щодо покращення функціонування механізму бюджетного процесу, що безперечно вплине на поступове зростання темпів соціально-економічного розвитку в країні.

 

Вацлавський Олег Іванович поділився з студентами своїм  досвідом  роботи у цій галузі.

 

Завершальне слово належало завідувачу кафедри фінансів Ользі Павлівні Кириленко, яка відмітила високий рівень підготовки студентів, а також наголосила на необхідності подальшого дослідження  розглянутих проблем, з огляду на актуальність таких питань як прозорість бюджету та  бюджетна децентралізація.

 

В аудиторії панувала дискусійна наукова атмосфера, цікаві та змістовні доповіді принесли масу задоволення  учасникам круглого столу. Завдяки активному обговоренню проблемних ситуацій, пов’язаних з організацією бюджетного процесу, окреслено шляхи їх вирішення.