» » Участь в акредитації Морської академії в Гдині

Участь в акредитації Морської академії в Гдині

Дата: 2-06-2014, 14:38 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

28-30 травня 2014 року доктор економічних наук, професор Григорій Монастирський, виконуючи функції міжнародного експерта Польської акредитаційної комісії, взяв участь у проведенні інституційної акредитаційної оцінки факультету підприємництва та товарознавства Морської академії в Гдині. 

 

До складу комісії увійшло 8 експертів, що оцінювали різні зрізи діяльності факультету. Обов’язком міжнародного експерта є аналіз аспекту інтернаціоналізації навчальної та наукової діяльності. Проведення акредитації передбачало низки зустрічей, зокрема з керівництвом університету та факультету, студентами, професорсько-викладацьким колективом, представниками студентського самоврядування, фахівцями відділу міжнародного співробітництва, відділу кар’єри та моніторингу випускників, відділу оцінки якості навчання,  особами відповідальними за проведення практики, представниками працедавців, наукових кіл, керівником відділу післядипломного навчання, адміністративно-технічним персоналом. Слід зазначити, що процедура проведення акредитації та підготовки відповідного висновку в Польщі за критеріями незалежності та об’єктивності докорінно відрізняється від вітчизняної. Враховуючи європейські прагнення України, досвід міжнародної акредитації є неоціненним для забезпечення адаптації вітчизняної системи оцінки якості вищої освіти до міжнародних стандартів. 

 

В рамках візиту директор НДІ інноваційного розвитку та державотворення Григорій Монастирський провів робочі зустрічі з д.габ., професором Данутою Штраль (Вроцлавський економічний університет), д.габ., професором Веславом Цехомським (Познанський економічний університет), д.габ., професором Магдаленою Осінською (Торунський університет імені Миколи Коперніка), д.габ., професором Мареком Лісінським (Краківський економічний університет). Під час зустрічей було визначено перспективні напрямки спільної участі в міжнародних наукових та освітніх проектах.

 

Поглиблення міжнародних зв’язків ТНЕУ сприятиме практичній реалізації стратегічних орієнтирів розвитку нашого університету, зокрема щодо диверсифікації фінансування наукових досліджень за рахунок міжнародних грантів та проектів, підвищення мобільності професорсько-викладацького колективу та студентів.