» » Нові перспективи Івано-Франківського навчально-наукового інституту менеджменту ТНЕУ

Нові перспективи Івано-Франківського навчально-наукового інституту менеджменту ТНЕУ

Дата: 9-04-2014, 12:11 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

25 березня 2014 року в Івано-Франківському навчально-науковому інституті менеджменту Тернопільського національного економічного університету відбулася студентська науково-практична конференція на тему «Управління соціально-економічним розвитком в умовах глобалізації», яка дала можливість студентам у форматі доповідей та диспутів обмінятись досвідом, думками та підходами для забезпечення формування широких світоглядних позицій та пошуку ефективних шляхів розв’язання важливих проблем сьогодення, в тому числі фінансово-економічного характеру. Роботу було організовано у 3 секціях за певними напрямами, де в середньому на одну припадало близько 50-70 осіб.

 

Метою конференції було забезпечення ефективного спілкування та обмін інформацією між студентами ІФННІМ, обговорення широкого кола актуальних проблем, окреслення перспектив розвитку сучасної економіки в умовах глобалізації, а також виокремлення нових підходів дослідження сучасних економічних проблем.

 

Інтеграція економіки України в європейський та світовий економічний простір, її нестійкий характер, процеси глобалізації, посилення впливу інформаційних, комунікаційних та інноваційних технологій вимагають пошуку нових підходів, шляхів і методів економічної стабілізації, напрямів подальшого розвитку вітчизняних підприємств та економіки країни.

 

Під час конференції студенти ІФННІМ обговорювали шляхи та методи вирішення найактуальніших проблем як світової економічної науки, серед яких: світова економічна інтеграція та глобалізаційні процеси, так і вітчизняної економічної науки, серед яких: управління підприємством, маркетингові дослідження, фінансова діяльність підприємства, облікова система підприємства, проблеми і перспективи переходу українських підприємств на міжнародні стандарти бухгалтерського обліку, інноваційно-інвестиційний розвиток економіки України та інтеграція у світовий економічний простір.

 

Учасники заходу жваво обговорювали виступи представників усіх секцій, що продемонструвало високий рівень науково-практичної підготовки молодих вчених інституту.

 

Особливу увагу привернули наукові праці студентів: Лідії Гуменяк (науковий керівник кандидат економічних наук, викладач Т.І. Сабецька) із доповіддю «Брендинг як стратегія ринкового успіху підприємства», Юрія Щербюка (науковий керівник кандидат економічних наук, доцент Л.І. Михайлишин) із доповіддю «Передумови та напрями забезпечення інформатизації системи міжнародних розрахунків в Україні» та Мар’яна Таборського (науковий керівник кандидат економічних наук, доцент О.М. Стефанків) із доповіддю «Фінансові результати проведення в Україні Євро-2012».

 

Як добре підмітила директор інституту, кандидат наук з державного управління, доцент Галина Іванівна Ляхович: «Ті, хто активно займається науковою роботою, не обов'язково стануть науковцями, але щоб ним стати слід займатися ще зі студентської лави. Талант – це  тільки частина іскри Божої, а все інше – це постійна виснажлива праця. Академік А.Ф. Іоффе зазначав: «Один талант – є ніщо, потрібна ще величезна праця – здатність, робота над собою, невтомна праця все життя... Не випадково порівнюють наукову творчість з підйомом на гору, але цьому підйому нема кінця: тільки вічне прагнення рухає вперед науку... »

 

На заключному засіданні конференції узагальнили висновки щодо сучасних проблем управління соціально-економічним розвитком в умовах глобалізації, висловили подяку всім організаторам та учасникам конференції, а також прийняли рішення продовжити традицію проведення студентської науково-практичної конференції у наступні роки.

 

Відеоогляд результатів конференції Ви можете переглянути у трансляції місцевого телеканалу: http://youtube.com/watch?v=NGGEZH-6EgM