» » Відкрита лекція глобального директора з продажу компанії Nando (Литва) Людвікаса Бабаляускаса

Відкрита лекція глобального директора з продажу компанії Nando (Литва) Людвікаса Бабаляускаса

Дата: 16-04-2024, 17:20 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Для студентів навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Західноукраїнського національного університету було проведено відкриту лекцію «Sustainable and cost-effective plant protection products and water use with Nando adjuvants».

Спікер - глобальний директор з продажу компанії Nando (Литва), Людвікас Бабаляускас (Liudvikas Babaliauskas).

Україна зараз на шляху до приєднання до ЄС, й ми розуміємо, що вимоги ЄЗК (Європейського зеленого курсу) - це не тільки скорочення викидів вуглецю, а також і вимоги до продукції, яка постачається до ЄС, нові екологічні стандарти, заходи з покращення біорізноманіття. Проте нашій державі необхідно приймати виважені рішення в імплементації вимог ЄЗК, враховуючи відмінності індустріального та економічного плану між Європою та Україною при адаптації цих норм до українських реалій.

Наочний приклад – використання засобів захисту рослин (ЗЗР). ЄС декларує зменшення їх використання на 50% до 2030 року. До того ж часу ЄС планує використовувати чверть площ усіх с/г земель для вирощування екологічно безпечних продуктів відповідно до нового Плану дій щодо розвитку органічного виробництва. При стрімкому зменшенні використання ЗЗР в рамках Green Deal розвиток агросектору в Україні, який нині є донором національної економіки, може уповільнитися, що негативно позначиться на прибутковій частині місцевих бюджетів, обсягах валютного виторгу, кількості робочих місць тощо. Тому ефективне використання ЗЗР, створення інноваційних продуктів та технологій їх застосування є на часі.

Під час проведення лекції пан Бабаляускас висвітлив питання доцільності та економічної обґрунтованості застосування ад'ювантів в технологіях застосування ЗЗР. Окрім цього студентам було наочно продемонстровано дію окремих інноваційних продуктів компанії Nando (Литва) – піногасника Foamex, органосиліконового прилипача Perifolis та кондиціонера води pHwaterPower. Лекцію проведено за сприяння  компанії АгроЕксперт.