» » Робочий візит члена Наглядової ради Тетяни Слюз до ЗУНУ

Робочий візит члена Наглядової ради Тетяни Слюз до ЗУНУ

Дата: 29-03-2024, 19:42 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  Двадцять дев’ятого березня 2024 року до Західноукраїнського національного університету завітала член Наглядової ради ЗУНУ, голова Державної  казначейської служби України - Тетяна Слюз. Вона зустрілася із ректором класичного університету Тернополя Оксаною Десятнюк, головою Вченої ради Андрієм Крисоватим. Колеги обговорили стратегічні напрями розвитку університету, а також загрози й виклики сьогодення. Тетяна Ярославівна, проаналізувавши діяльність нашого закладу вищої освіти, запропонувала нові можливості щодо поглиблення співпраці зі стейкхолдерами та ширшого залучення до освітньої та наукової  діяльності провідних фахівців-практиків. «Сьогодні освіта повинна бути конкурентноздатною, практико-орієнтованою, відповідати вимогам роботодавців та потребам молоді. Сучасна економіка вимагає швидких рішень, виважених стратегій та відповідальних кроків», - зазначила член Наглядової ради Тетяна Слюз. Також вона побувала в імерсивному мультифункціональному хабі й ознайомилася з можливостями та технічним оснащенням безбар’єрного простору. Заступник начальника відділу цифрової трансформації Діана Крисак розповіла очільниці про можливості взаємодії з тривимірними моделями та симуляціями, які використовуються в освітньому процесі, продемонструвала інтерактивний простір для командної роботи науковців. У ході спілкування ректор ЗУНУ Оксана Десятнюк зосередила увагу на проєктах, які спрямовані на підтримку та супровід студентів з особливими освітніми потребами: «Ми хочемо, щоб юнаки та дівчата відчували нашу турботу й розуміли, що університет не залишить їх наодинці з проблемами». Неабияку цікавість викликала діяльність відділу цифрової трансформації, де розробляються власні програмні продукти, спрямовані на покращення освітнього процесу та поселення у гуртожитки, виконання й контроль завдань, комунікації.

Голова вченої ради Андрій Крисоватий сказав: «Ми наполегливо працюємо в науковій царині, кооперуємося із закордонними партнерами для реалізації спільних проєктів, покращуємо грантову діяльність та займаємося власними розробками». Інженер-програміст ІІ категорії Ростислав Кривко продемонстрував 3D-моделі, які друкують фахівці на 3D принтері й використовують в освітній діяльності, а також розповів про взаємодію із порталом Дія.

У зустрічі також взяв участь начальник Головного управління державної казначейської служби в Тернопільській області - Петро Семенович Гринчишин.