Засідання вченої ради ЗУНУ

Дата: 27-03-2024, 18:36 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбулося засідання вченої ради.

Розпочинаючи роботу, голова вченої ради Андрій Крисоватий сказав: «Наш університет – це простір для особистісного розвитку та формування цінностей у молоді. Духовне очищення є важливою складовою етичного інтелекту, який так сьогодні потрібен українцям. Воно допомагає нам розрізняти добро і зло, боротися із фейками, твердо стоячи на боці правди і справедливості. Ми формуємо не лише інтелектуально зрілих фахівців, але й патріотів, морально відповідальних громадян.

Андрей Шептицький сказав: «Спільне добро чинить із людей одне тіло, а якраз те спільне добро є основою всякої любові. Почуття й свідомість цього спільного добра, яке об’єднує людей, веде людину до розуміння, що загальне добро – то її власне добро, а ближні її – то наче вона сама!»

Ми створюємо атмосферу, в якій молоді люди здатні розвивати свій потенціал і формуватися як науковці та особистості. Тільки збалансований розвиток, який враховує інтелектуальні, емоційні та духовні аспекти, є основою справжньої освіти.

Часто ми думаємо, що скоро все зміниться, але потрібно усвідомити - єдиний спосіб змінитися - змінитися самим. Особливо в час посту, коли потрібно багато думати, переосмислювати та робити добрі справи.

Університет – це наш дім, й незважаючи на виклики й загрози, які сьогодні постають перед суспільством, ми витримаємо, ми зможемо, ми переможемо, адже в усі віхи становлення закладу вищої освіти він славився своєю одностайністю та працелюбністю. Так, буде складно. Так, буде важко, але, щоб було майбутнє, треба бути духовно міцними.

З вірою в Бога, з впевненістю у своїх силах та з надією у Перемогу бажаю кожному із нас пройти цей шлях гідно!»

З  особливою шанобливістю Андрій Ігорович вручив нагрудний знак «Почесний професор університету» Василю Дерію. Диплом доктора наук отримала Богдана Шулюк, дипломи доктора філософії – Юрій Семененко, Світлана Стахурська, Андрій Заставний.

Вітаємо науковців із визнанням.

Перед членами вченої ради виступили стейкхолдери класичного університету Тернополя – представники Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Звертаючись до колективу ЗУНУ, військовослужбовці розповіли про діяльність 199 навчального центру, який призначений для підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації особового складу для військових частин та підрозділів Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. «Служити та працювати у Десантно-штурмових військах Збройних Сил України – це робити свій внесок у Перемогу нашої держави!» - зазначили військові.

Продовжуючи засідання вченої ради, науковці розглянули такі питання: висунення кандидатури Карстена Вульфа, д.т.н. Дортмундського університету прикладних наук і мистецтв, на присвоєння звання «Почесний доктор (Doctor Honoris Causa) Західноукраїнського національного університету», присвоєння звання «Заслужений винахідник України» Руслану Розуму; затвердження правил прийому на навчання в 2024 до Західноукраїнського національного університету, ВСП «Фаховий коледж економіки, права та інформаційних технологій Західноукраїнського національного університету», ВСП «Чортківський фаховий коледж економіки та підприємництва Західноукраїнського національного університету», ВСП «Вінницький фаховий коледж економіки та підприємництва Західноукраїнського національного університету», ВСП «Єреванський фаховий коледж Західноукраїнського національного університету»; затвердження положення про приймальні комісії, затвердження положення про порядок реалізації права здобувачів вищої освіти на внутрішню академічну мобільність у Західноукраїнському національному університеті; визнання іноземних документів про освіту студентів; затвердження навчальної програми підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування ЗП/2024/006 Загальна професійна (сертифікатна) програма підвищення кваліфікації «Управління фінансовими ресурсами органів місцевого самоврядування» (очна, змішана та дистанційна форми навчання); затвердження спеціальної короткострокової програми підвищення кваліфікації працівників банківських установ СКП/2024/004 «Комунікативна компетентність банкіра» обсягом 1,0 кредита ЄКТС; затвердження короткострокової програми тренінг-інтенсиву  ПТ/2024/001 «Створення і облік власного бізнесу» обсягом 1,0 кредита ЄКТС; затвердження програми професійної перепідготовки ветеранів війни за спеціальністю «Підприємництво» у межах експериментального проєкту з переходу від військової служби до цивільного життя ветеранів війни на базі закладів освіти засобами освіти, спорту та реабілітації, яка реалізується у координації з Міністерством освіти і науки України та Міністерством у справах ветеранів України; рекомендації до друку з присвоєнням грифу «Затверджено вченою радою ЗУНУ» підручника «Цифрова економіка», рекомендації до друку колективної монографії «Організаційно-економічні засади ефективного енергозбереження в сільськогосподарських підприємствах», наукового журналу «Психологія і суспільство», збірника матеріалів XVII Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених і студентів «Інноваційні процеси економічного і соціально-культурного розвитку: вітчизняний та зарубіжний досвід». Також члени вченої ради заслухали звіти про закордонні відрядження.