Підтримаймо акцію «Lots of Socks»

Дата: 20-03-2024, 11:02 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Щороку, 21 березня, відзначається Міжнародний день людини з синдромом Дауна. Обрана дата має символічне значення, оскільки відображає сам синдром Дауна, що виникає через наявність трьох копій 21-ї хромосоми. Ця збіжність в числовому виразі (21-ше число третього місяця) стала підґрунтям вибору дати.

Синдром Дауна був вперше описаний англійським лікарем Джоном Ленгдоном Дауном у 1862 році. Зв’язок між походженням синдрому і хромосомами виявлено французьким генетиком Жеромом Леженом у 1959 році.

Інцидентність синдрому серед новонароджених становить 1 на 600–800 в усіх етнічних групах і не залежить від соціального статусу чи місця проживання батьків. Батьки дітей із синдромом Дауна щодня зустрічаються із викликами та непорозумінням суспільства, борючись за гідне життя своїх дітей.

Мета Міжнародного дня людини з синдромом Дауна полягає в привертанні уваги суспільства до проблем, прав на повноцінне життя, показуючи, що їхні унікальні характеристики збагачують суспільство. Хоча синдром не потребує специфічного лікування, супутні ускладнення можуть вимагати медичної або хірургічної допомоги. Для забезпечення оптимальних умов розвитку дитини необхідно постійно співпрацювати з медичними спеціалістами та надавати розвивальні програми.

Студенти освітньої програми «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» кафедри міжнародних відносин та дипломатії навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина звертаються з проханням підтримати ініціативу та 21 березня приділити увагу цим людям, шляхом долучення до акції «Lots of Socks».

Проявіть свою підтримку, придбавши і одягнувши у цей день кольорові шкарпетки. Це символ того, що кожна людина має право на свою унікальність і повагу!

Долучитися до акції може кожен охочий. Для цього необхідно зробити один крок – зателефонувати за номером: +38 068 857 15 68 (студентка групи МВСК-11 Вікторія Хмель).

Не забуваймо про важливість інклюзії та рівні можливості для всіх!

Зібрані кошти будуть передані ГО «Центр «Бебіко».