» » Круглий стіл «Роль книги в житті людини»

Круглий стіл «Роль книги в житті людини»

Дата: 6-03-2024, 09:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У читальному залі іноземної літератури бібліотеки ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету відбувся круглий стіл «Роль книги в житті людини» за участю студентів груп БКП-11 та ОСУЗОма-12.

Захід проводився з метою виховання бережливого ставлення до книги та бажання користуватися посібниками для збагачення свої знань, розвитку вміння правильно читати книги,  розширення світогляду молоді.

Завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна окреслила зміст значення книги, як «джерела знань» та розповіла про історію виникнення книги і бібліотеки.

Доцентка кафедри іноземних мов та інформаційно-комунікаційних технологій Ірина Гумовська зазначила, що читання книг - це велика духовна цінність.

Завідувачка сектору іноземної літератури Галина Мокрій ознайомила присутніх з їх фаховою навчальною та науковою літературою, наголосила на важливості використання літературних джерел бібліотечного фонду з вивчення іноземних мов, що забезпечує підготовку фахівців у галузі перекладу та ділових комунікацій.

До круглого столу мали можливість долучилися професорка кафедри освітології та педагогіки Тетяна Бондаренко разом із магістрантами.

Провідний бібліотекар Наталія Лівіцька акцентувала увагу іноземних студентів на можливості використання електронного репозитарію (DSpace), де розміщені електронні ресурси бібліотеки та повнотекстові наукові праці викладачів ЗУНУ. Орім того, мотивувала студентів користуватися послугами віртуальної довідки, що знаходиться на сайті бібліотеки. Це допоможе їм з легкістю знаходити інформацію про книги, статті, а також підібрати список літератури за конкретною темою.

Вікторія Бортник розповідала про одну зі своїх улюблених книг американської письменниці Джелії Овенс "Там, де співають раки".

Це роман про вихід із зони комфорту, пошук однодумців і дорослішання без втрати власної особистості.

Валерія Онишко презентувала книгу Мілана Кундера "Нестерпна легкість буття", яка наповнена роздумами про сенс життя,  вічне протистояння легкості і важкості буття.

Герої роману шукають себе, намагаються зрозуміти навколишній світ і зберегти свою людяність. У книзі прослідковуються паралелі з сучасними подіями в Україні: війна та окупація, важливість свободи та демократії.

"Нестерпна легкість буття" - книга, яка не втрачає своєї актуальності. Вона змушує замислитися над вічними питаннями буття, дає підтримку і надію у важкі часи.

Нікотра Джулія розповіла про книгу Еріха Фромма «Мистецтво кохання».

Незважаючи на те, що книга була написана у 1956 році, вона не втратила своєї актуальності, адже у наш час, коли люди все більше занурюються у віртуальний світ, "Мистецтво кохання" стає ще ціннішим джерелом мудрості та практичних порад.

І памʼятайте слова з "Повісті минулих літ", що книги - плоди мудрості, джерело мудрості, світло мудрості!