» » Тиждень науки у ВСП «Чортківський фаховий коледж економіки та підприємництва ЗУНУ»

Тиждень науки у ВСП «Чортківський фаховий коледж економіки та підприємництва ЗУНУ»

Дата: 5-03-2024, 09:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно у ВСП «Чортківський фаховий коледж економіки та підприємництва ЗУНУ» відбувся Тиждень науки.

Вперше жінки й дівчата коледжу презентували науково-пошукові розвідки – наукові напрацювання. Спікером заходу була д.е.н., директор коледжу Тетяна Жовковська, яка виступила із презентацією «Науковиці України, які змінюють світ».

Перші науково-пошукові спроби у напрямі роботи студентського товариства «Економіст», керівником якого є  Тетяна Жовковська,  учасники гуртка: Єлизавета Капаць, Юлія Андрейчук, Анастасія Пюревич, Ігор Тимофтей презентували напрацювання «Історія, приклади розвитку та реалії соціального підприємництва в Україні».

Також викладачі ВСП «Чортківський фаховий коледж економіки та підприємництва ЗУНУ» розповіли про свої надбання в науці.

Одним із позакласних заходів, який найбільше заохочує та викликає інтерес студентів до вивчення фізики, стало проведення брейн-рингу «Весела наука», який провела викладачка фізики та астрономії Мар'яна Висоцька.

У змаганні взяли участь дві команди – студенти перших курсів: ООч-11 і ФБСч-11. Молодь переглядала відеоексперементи, які студенти виконували в домашніх умовах, відповідала на запитання, які пов'язані із фізикою та навколишнім середовищем, відгадували слова, у яких було подано тільки першу і останню букву, розшифровували терміни, підбирали малюнки відповідно до слів, капітани команд зображували назви фізичних явищ або термінів.

Переможцем брейн-рингу стала команда ООч-11.

Також у межах Тижня науки викладач хімії та біології Степан Гриньків організував хімічну вікторину «Хімія - наука чудес» для студентів І курсу.  Присутнім була продемонстрована "чудесна" поява та зникнення теми вікторини за допомогою найпростіших хімічних реактивів.

 Тиждень був насиченим, адже для юнаків та дівчат було проведено безліч наукових активностей!