Засідання вченої ради

Дата: 28-02-2024, 18:06 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбулося засідання вченої ради.

Розпочинаючи роботу, голова вченої ради ЗУНУ Андрій Крисоватий сказав: «Шановні колеги! Двадцять четвертого лютого 2024 року минуло два роки як Україна живе в умовах повномасштабної війни Росії проти України. Два роки запеклих боїв та втрат для українського народу,  щоденної копіткої праці в умовах постійних повітряних тривог, волонтерства та мрій про перемогу. Сотні тисяч розділених родин, матері з дітьми яких перебувають закордоном, тисячі сімей, які втратили рідний дім і вимушені були шукати прихистку в інших областях України. Це молитви матерів за своїх дітей, які служать у Збройних Силах України. Це жахіття руїн та загибель багатьох українців, але це і два роки героїчного протистояння ворогу, який жорстоко хоче знищити український народ й Україну. Це 735 днів іншого життя, інших цінностей, проте єдиного бажання, щоб війна закінчилася.  Як казав В’ячеслав Чорновіл: «Настав час великого вибору — або єдність і перемога та шлях до світла, або поразка й знову довга дорога до волі». Війна змінила кожного із нас, а особливо наші плани на майбутнє. Сьогодні ключовим пріоритетом в університеті є безпековий освітній та науковий процес, і це наші реалії. Ми облаштовуємо укриття для фізичної безпеки та дбаємо про ментальне здоров’я, адже війна не оминула нікого.  Усвідомлюючи, що з кожним роком у нас з’являтимуться ще більше людей з різними травмами, ми сприяємо безбар’єрності, щоб кожен українець мав доступ до освіти.  Час змусив нас швидко перелаштуватися на змішаний формат навчання, щоб молоді люди з-закордону мали змогу здобувати освіту в українському університеті. Волонтерство, прихисток внутрішньо переміщених осіб, всебічна допомога потребуючим – це те, що ми робимо тут, в нашому університеті, і я дякую за це кожному із вас. Ніхто не знає, коли закінчиться війна, але ми чітко розуміємо, що потрібно ще більше працювати і допомагати Збройним Силам України.  Ми живемо в надзвичайно турбулентні часи й потрібно бути об’єднаними й морально стійкими, аби жахливі події не змогли зламати нас. У нинішньому контексті треба ще більше згуртовуватися, підтримувати один одного, цінувати кожну хвилину життя  й бути вдячними за можливість працювати, навчатися й мати дім!»

Продовжуючи засідання вченої ради, Андрій Ігорович вручив відзнаку «Почесний професор університету» Ярославу Карпику. Атестати доцента отримали Ірина Круп’як, Юлія Процишин, Ірина Федорович, Людмила Бабало, Катерина Пришляк, Юрій Батько, Антон Шевчук, атестати професора – Роман Пасічник, Мар’яна Кравчук та Ніна Рогатинська. Диплом доктора філософії вручили Руслані Луців та Володимиру Мацику.

Ректор ЗУНУ Оксана Десятнюк отримала почесну медаль «За заслуги» від командира військової частини А4850.

У ході роботи вченої ради науковці розглянули такі питання: присвоєння звання «Почесний професор університету» д.е.н., проф., професору кафедри обліку і оподаткування Василю Дерію, положення про штаб цивільного захисту, положення про навчальну лабораторію хімічного аналізу та досліджень навколишнього середовища, положення про проведення практик здобувачів вищої освіти Західноукраїнського національного університету, положення про курси підвищення кваліфікації; рекомендації до друку з присвоєнням гриф, а також «Затверджено вченою радою ЗУНУ» підручників: «Бухгалтерський облік», «Фінанси», з присвоєнням грифу «Рекомендовано вченою радою ЗУНУ» навчального посібника «Біржова діяльність», колективної монографії «Знання – орієнтовані системи для ідентифікації інтервальних математичних моделей складних динамічних та статичних об’єктів», наукових журналів: «Вісник економіки», «Актуальні проблеми правознавства», «Економічний аналіз», «Світ фінансів», «Комп’ютинг», «Журнал європейської економіки», збірника матеріалів ХІІ Всеукраїнської науково-практичної дистанційної конференції «Облік, оподаткування і контроль: теорія та методологія», заслухали звіти про закордонні відрядження.



Усі фото за посиланням: https://fex.net/uk/s/t5rtkn1