» » Зустріч з керівником регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Тернопільській області Наталією Онищук

Зустріч з керівником регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Тернопільській області Наталією Онищук

Дата: 9-02-2024, 16:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Відбулася онлайн-зустріч здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» ОПП «Фінанси» Західноукраїнського національного університету з керівником регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Тернопільській області Наталією Онищук.

Спікер зазначила: «U-LEAD покликана сприяти розширенню можливостей громад та зміцненню місцевого самоврядування в Україні». Завдяки зустрічі студенти поглибили знання про напрямки діяльності цієї організації, її партнерів і донорів. Лекторка відзначила чотири основних напрями діяльності U-LEAD: надання політичних та юридичних консультацій ключовим гравцям національного та місцевого рівнів; експертна підтримка з питань енергетичної, громадської, продовольчої безпеки; вирішення проблем ВПО; підтримка територіальних громад у підготовці критично важливих проєктів та цифрова трансформація на місцевому рівні.

Особливу увагу пані Наталя приділила висвітленню питання підтримки громад під час повномасштабної війни, яка здійснюється у трьох основних сферах: екстрена допомога,  «мости довіри» та «U-LEAD консультує». Також студентам було цікаво дізнатися про те, що територіальні громади Тернопільської області тісно взаємодіють з U-LEAD  та беруть активну участь в її ініціативах.

На завершення Наталя Онищук побажала молоді бути активними та ініціативними в здобутті нових знань і впевнено йти до своєї мети. Студенти подякували спікеру й відмітили, що такі зустрічі з практиками є інформативними і пізнавальними й допомагають формувати бачення майбутньої професійної діяльності та збагачують новими знаннями.