» » Зустріч із фахівцями фінансового управління Тернопільської міської ради та фінансового відділу Тернопільської районної державної адміністрації

Зустріч із фахівцями фінансового управління Тернопільської міської ради та фінансового відділу Тернопільської районної державної адміністрації

Дата: 12-02-2024, 10:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З метою підвищення якості професійної підготовки здобувачів першого рівня вищої освіти ОПП «Фінанси» й   «Митна та податкова справа» відбулися зустрічі студентів кафедри фінансів ім. С.І. Юрія факультету фінансів та обліку ЗУНУ з фахівцями фінансового управління Тернопільської міської ради та фінансового відділу Тернопільської районної державної адміністрації.

Начальник фінансового управління Тернопільської міської ради Віталіна Атенчук ознайомила студентів зі структурою управління, розповіла про функціональні обов’язки працівників, акцентувала на особливостях роботи в умовах воєнного стану. Юнаків та дівчат  зацікавила інформація про стан виконання місцевого бюджету за 2023 рік та зміни у бюджетному процесі на місцевому рівні. Разом з фахівцями студенти проаналізували структуру доходів і видатків міського бюджету та здобули практичні навички  формування «Відкритого бюджету».

     Заступник начальника управління, начальник відділу планування доходів Ірина Люта детально описала процедуру планування доходів бюджету, зосередила увагу на особливостях розрахунку обсягу міжбюджетних трансфертів в сучасних умовах. Чимало запитань у молоді було  щодо можливостей спрямування бюджетних коштів на допомогу ЗСУ.

Фахівці фінансового відділу Тернопільської районної державної адміністрації з начальником відділу Світланою Вацлавською розповіли студентам про те, як децентралізаційні процеси та воєнний стан вплинули на  їхню діяльність.  Здобувачі також мали можливість ознайомитися зі структурою доходів і видатків Тернопільського районного бюджету та проаналізувати показники їх виконання  за 2023рік.

Щиро дякуємо Віталіні Атенчук та Світлані Вацлавській за багаторічну плідну співпрацю з кафедрою та надану нашим студентам можливість здобувати практичні навички!