» » Навчальні тренінги в межах дуальної освіти

Навчальні тренінги в межах дуальної освіти

Дата: 7-02-2024, 10:13 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти кафедри фінансів ім. С.І. Юрія факультету фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету першого рівня вищої освіти ОПП «Фінанси» зустрілися з фахівцями Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

Перший заступник начальника Головного управління Алла Якубовська та заступник начальника управління інформаційних систем й електронних реєстрів – начальник відділу методології та контролю за використанням даних інформаційних систем та електронних реєстрів Василь Динис, які були спікерами зустрічі, розповіли студентам про діяльність управління загалом та особливості функціонування його окремих структурних підрозділів.

 Алла Якубовська ознайомила студентську молодь із основними завданнями Головного управління, формуванням бюджету Пенсійного фонду України, основними аспектами функціонуванням солідарної та накопичувальної систем пенсійного страхування, розширенням функцій Фонду щодо призначення і виплати субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, страхових виплат, поінформувала про послуги, які надаються спеціалістами в сервісних центрах під час прийому громадян, акцентувала увагу на головній ролі страхового стажу для набуття права на пенсійне та соціальне забезпечення, важливості добровільної участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні та обов’язковості оформлення трудових відносин офіційно при працевлаштуванні.

         Василь Динис розповів та продемонстрував учасникам зустрічі як працює вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний застосунок. Зауважив, що цифрові технології надають широкі можливості у сфері надання адміністративних послуг. На кожному новому етапі інтеграції цифрових технологій та їх розвитку відбуваються суттєві зміни, як у використанні різних технологій, так і в організації діяльності органів державної влади на усіх рівнях управління, їх взаємодія з громадськістю, наголосив, що кожен громадянин має змогу через вебпортал отримати ряд послуг, зокрема подати заяви, отримати довідки з QR-кодом, дізнатися приблизний розмір пенсійної виплати за допомогою послуги «Пенсійний калькулятор», контролювати сплату страхових внесків здійснених роботодавцем і самостійно сплачених застрахованою особою та зарахування страхового стажу тощо.

  Інформація щодо особливостей подачі документів на оформлення пенсії та розрахунок її розміру є особливо корисною, адже нею молоді люди зможуть поділитися зі старшими членами своїх родин, які вже досягають пенсійного віку.

Такі зустрічі з практиками є досить інформативними і пізнавальними, формують у студентів бачення майбутньої професійної діяльності та збагачують їх новими знаннями.