» » Відбувся круглий стіл «Сучасні виклики менеджменту в умовах діджиталізації економіки»

Відбувся круглий стіл «Сучасні виклики менеджменту в умовах діджиталізації економіки»

Дата: 17-03-2023, 13:52 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 16 березня 2023 року за ініціативи кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу у Західноукраїнському національному університеті відбувся круглий стіл «Сучасні виклики менеджменту в умовах діджиталізації економіки».

Захід проходив у змішаному форматі: офлайн та онлайн. Участь у круглому столі взяло понад 120 осіб – посадові особи, представники територіальних громад, керівники організацій та підприємств, працівники закладів охорони здоров’я, професорсько-викладацький склад та аспіранти кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу, науковці інших ВНЗ України.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернулися перший проректор Західноукраїнського національного університету, к.ф-м.н., доцент Микола ШИНКАРИК та модератор круглого столу: д.е.н., професор, завідувач кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу Михайло ШКІЛЬНЯК.

Основними питаннями круглого столу були:

- діджиталізація як основний фактор розвитку бізнесу;

- цифровізація діяльності організацій публічної сфери: необхідність, можливості й  виклики;

- використання новітніх технологій для підвищення ефективності менеджменту організації;

- трансформація  систем управління розвитком бізнесу в умовах діджиталізації;

- цифрові технології в менеджменті закладів охорони здоров'я;

- вплив діджиталізації  на формування ефективної системи управління персоналом.

Виступали та вносили конкретні пропозиції з обговорюваних питань:

Руслан АВГУСТИН, д.е.н., професор кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ – «Модернізація менеджменту сучасних організацій в умовах цифровізації».

Олександр ШЛАПАК, директор департаменту цифрової трансформації Тернопільської ОВА – «Регіональна цифрова трансформація».

Анна ОЛЕШКО, д.е.н., професор, завідувачка кафедри смарт-економіки Київського національного університету технологій та дизайну – «Розбудова смарт-міст в умовах повоєнного відновлення економіки».

Назар ІВАНІЦКИЙ, начальник відділу цифрової трансформації ЗУНУ – «Концепція формування смарт-університету».

Катерина РОМАНОВСЬКА, керівник підвідділу пошуку, підбору і розвитку персоналу ТзОВ "СЕ Борднетце-Україна" – «Інформаційні технології в HR».

Андрій ЧОРНИЙ, начальник головного управління статистики у Тернопільській області – «Цифровізація в органах статистики».

Оксана ЗАЗУЛЯК, начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та державних закупівель Великоберезовицької селищної ради – «Цифрова трансформація територіальних громад: сучасні виклики та перспективи».

Артур ШИМКІВ, начальник відділу "Центр надання адміністративних послуг" Чортківської міської ради – «Цифрові технології у забезпеченні якості й доступності адміністративних послуг».

Юрій СЕНИК, начальник фізико-хімічної лабораторії ПрАТ «Тернопільський молокозавод», кандидат біологічних наук – «Корпоративний портал як елемент організаційної культури».

Наталія МАРКІВ, генеральний директор Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об'єднання – «Використання інформаційних технологій у фармацевтичній галузі».

Оксана ФІЦАК, директор МІС "Укрмедсофт" – «Використання інформаційних технологій в процесі управління закладами охорони здоров'я».

Олександр СЕРЕДА, лікар ортопед-травматолог КНП "ТМДКЛ", Дмитро ЄРШОВ , к.м.н., завідувач ортопедії та травматології для дітей та дорослих Центру матері та дитини ім. проф. М.Ф. Руднєва, м. Дніпро – «Використання технологій онлайн-консультування для надання медичних послуг в умовах воєнного стану».

Круглий стіл дозволив обговорити проблеми, узагальнити практики використання цифрових та інноваційних технологій у системі менеджменту  сучасних організацій, напрацювати рекомендації та підходів щодо розширення можливостей застосування потенціалу цих технологій в умовах діджиталізації економіки. Підсумком заходу буде формування аналітичної записки щодо вирішення піднятих питань з подальшою публікацією у науковому виданні ЗУНУ.

Завідувач кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу, д.е.н., професор Михайло ШКІЛЬНЯК та весь науково-педагогічний колектив кафедри дякує учасникам круглого столу та сподівається на подальшу плідну співпрацю!