» » Круглий стіл «Особливості формування ресурсного потенціалу банків в сучасних умовах»

Круглий стіл «Особливості формування ресурсного потенціалу банків в сучасних умовах»

Дата: 10-03-2023, 09:52 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З ініціативи студентського наукового гуртка «Банківський аналітик» кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу факультету фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету відбувся круглий стіл «Особливості формування ресурсного потенціалу банків в сучасних умовах». До заходу долучилися керівниця з роздрібного бізнесу базового відділення (м. Тернопіль) АТ «Райффайзен Банк» Ольга Табатадзе, кураторки гуртка к.е.н., доцентка Галина Забчук та к.е.н., доцентка Ольга Іващук, члени студентського наукового гуртка та студенти ФФО.

Розпочала засідання круглого столу голова СНГ «Банківський аналітик» Катерина Зубик. Вона зауважила, що в умовах сучасних викликів формування ресурсного потенціалу банків є надзвичайно актуальним питанням, адже стабільність, стійкість, надійність та ефективність кожної окремої банківської установи визначають стабільність та ефективність банківської системи загалом.

З доповідями виступили представники студентського наукового гуртка. Окрім того, на засіданні члени гуртка разом із керівницею з роздрібного бізнесу базового відділення (м. Тернопіль) АТ «Райффайзен Банк» Ольгою Табатадзе дискутували про основні аспекти формування ресурсного потенціалу та які напрями його формування є ефективними. Ольга Табатадзе зазначила, що одним із ключових елементів формування ресурсного потенціалу банку є залучення коштів клієнтів. Для цього банки використовують різноманітні інструменти, такі як депозити, вклади, кредитні лінії та інші фінансові продукти. При цьому банки повинні забезпечити конкурентоспроможність своїх пропозицій, що означає не тільки привабливу процентну ставку, але й високу якість обслуговування та широкий спектр фінансових послуг. У сучасних умовах формування ресурсного потенціалу банку також пов’язані з використанням новітніх технологій та цифрових рішень.

 Наукові дискусії є необхідними, оскільки усім відомо, що істина народжується у порівнянні!