» » Співпраця з Global Connective Center в дії!

Співпраця з Global Connective Center в дії!

Дата: 6-03-2023, 16:27 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах підписаної угоди про співпрацю між Західноукраїнським національним університетом та Центром глобального зв’язку (The Global Connective Center, США) відбулася робоча зустріч української та американської організацій на базі навчально-наукового інституту комунікацій ЗУНУ.

Від Центру глобального зв’язку на заході був присутній Джон Ф. Вортон – голова правління та генеральний директор. Від класичного університету Тернополя Оксана Коваль – директор навчально-наукового інституту комунікацій, модератор заходу й Анастасія Мартиневич – координатор з міжнародної діяльності ННІК.

Центр глобального зв’язку об'єднує досвід світового класу, передові технології та системну інтеграцію для забезпечення рішень, що підтримують суспільства, уряди, промисловість та наукові кола у чітко визначених напрямах. На попередніх зустрічах сторони узгодили структурно-логічну модель механізмів залучення фінансової та технічної допомоги США у реалізації проєктів відбудови України на основі кластерної системи взаємодії університету з громадами, органами місцевого управління та зовнішніми стейкхолдерами.

Класичний університет Тернополя виступатиме у ролі провайдера, який здійснюватиме  науково-освітню діяльність, дослідження, адаптацію інноваційних технологій до реально діючих умов (включаючи ментальні, культурні, географічні, кліматичні тощо), розробку механізмів ефективного запровадження інноваційних технологій у конкретні сфери виробництва.

Першим структурним підрозділом, який долучено до реалізації спільних проєктів програми відбудови України, є навчально-науковий інститут інноватики, природокористування та інфраструктури, який представили Василь Брич – директор ННІІПІ, Олена Борисяк – директор навчально-наукового центру інноваційного розвитку та тренінгів, Сергій Гунько – заступник директора ННІІПІ з міжнародної діяльності та Уляна Ткач – заступник директора ННІІПІ з інноватики.

Колеги узгодили напрями роботи - розвиток логістики, енергетики, виробництва, галузі сільського господарство та харчової промисловості, інновацій у сфері зміни клімату тощо.

Колектив навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури вже отримав завдання та здійснює перші напрацювання. Загалом заплановано роботу у напрямах освіти, кібербезпеки, впровадження систем штучного інтелекту, розвитку інфраструктури (стратегія «розумні міста та регіони»), економічний аналіз регіонів, сфери охорони здоров'я  тощо.

Запрошуємо керівників відповідних структурних підрозділів ЗУНУ до співпраці!