» » Вийшов з друку підручник «Міжнародні економічні відносини»

Вийшов з друку підручник «Міжнародні економічні відносини»

Дата: 20-02-2023, 12:34 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Вийшов з друку підручник «Міжнародні економічні відносини» за редакцією д.е.н., проф. Андрія Крисоватого, д.е.н., проф. Романа Зварича.

Це фундаментальне видання, що висвітлює сучасний стан міжнародних економічних відносин.

Особливістю підручника є акцентування уваги на сучасних трендах розвитку світового господарства та міжнародних економічних відносин. Окрім розкриття сутності та змісту основних форм міжнародних економічних відносин в підручнику обгрунтовано появу та швидкий розвиток циркулярної економіки. Зосереджено на необхідності використання маркетингу, економічної дипломатії для формування іміджу країни на світовій арені. Грунтовно висвітлено питання цифровізації міжнародних економічних відносин. Обгрунтовано необхідність отримання soft skills (мʼяких навичок) в умовах інклюзивного ринку світового господарства. Визначено, що міжнародні економічні відносини в 30-х рр. XXI ст. переживають період силового вирішення міжнародних проблем. Відповідно розглянуті питання міжнародних військових конфліктів та міжнародних торговельних війн, що обумовлюють «крихкість» існуючого світопорядку.

Підручник зорієнтований на  підготовку висококваліфікованих конкурентоспроможних фахівців з міжнародних економічних відносин, здатних через інтелектуальну, соціокультурну та особистісну трансформацію, творчо реалізовувати комплексні завдання щодо захисту національних економічних інтересів України у глобальному геоекономічному просторі; патріотично та громадсько свідомих, які мають теоретичні знання та сформоване критичне мислення, володіють професійними, цифровими та комунікативними навичками, культурною чутливістю,  вміють безконфліктно та продуктивно працювати в командах щодо розв'язання проблем та прийняття рішень з питань розвитку світового господарства, форм та методів міжнародної економічної діяльності та співробітництва субʼєктів міжнародних економічних відносин різних рівнів, організаційно-правових форм та власності в умовах невизначеності світового розвитку.

Підручних буде корисним для студентів, аспірантів та викладачів закладів вищої освіти та для фахівців сфери міжнародних економічних відносин.