» » Тренінг «Цивільний захист населення в умовах воєнного стану: виклики та організаційно-управлінський механізм забезпечення»

Тренінг «Цивільний захист населення в умовах воєнного стану: виклики та організаційно-управлінський механізм забезпечення»

Дата: 17-02-2023, 11:50 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно для студентів та аспірантів спеціальностей «Менеджмент», «Публічне управління та адміністрування», а також для колективу кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу Західноукраїнського національного університету на базі Головного управління ДСНС України у Тернопільській області відбувся тренінг «Цивільний захист населення в умовах воєнного стану: виклики та організаційно-управлінський механізм забезпечення».

Захід організований за ініціативи завідувача кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу, д.е.н., професора Михайла Шкільняка у межах роботи Школи лідерів ефективного управління та співпраці між ЗУНУ та ГУ ДСНС України у Тернопільській області.

Розпочав тренінг та окреслив його завдання завідувач кафедри Михайло Шкільняк.

Про роль, функції, завдання та структуру Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Тернопільській області розповів очільник пожежно-рятувальної служби області, полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей, який є доцентом кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ, доктором філософії з менеджменту.

Згодом учасники слухали лекцію про особливості функціонування системи цивільного захисту населення області в умовах воєнного стану. Спікер - заступник начальника ГУ ДСНС України у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Олександр Гавура.

Під керівництвом начальника ГУ ДСНС України у Тернопільській області, полковника служби цивільного захисту Віктора Маслея відбувся брифінг «Практичні виклики організації цивільного захисту населення в умовах воєнного стану».

Після цього провідний фахівець відділу організації реагування на надзвичайні ситуації та гуманітарного розмінування Роман Рогатинський провів практичне заняття «Мінна безпека цивільного населення при виявленні вибухонебезпечного предмета».

 

Програма тренінгу також передбачала екскурсію до музею пожежно-рятувальної справи та ознайомлення із матеріально-технічною базою аварійно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Тернопільській області. Дякуємо помічниці начальника ГУ ДСНС України у Тернопільській області з питань зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю, підполковниці служби цивільного захисту Ірині Крупі, начальнику відділу організації пожежно-рятувальних робіт, служби та підготовки підрозділів управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Тернопільській області, підполковнику служби цивільного захисту Андрію Фенканіну. Молоді розповіли про історію створення та розвитку пожежно-рятувальної справи, ознайомили з особливостями служби, обладнанням та спорядженням, яке використовують у роботі. Закцентували увагу на протимінній діяльності, показали і розповіли про вибухонебезпечні предмети.

Зазначимо, що програма тренінгу розроблена відповідно до сучасних умов воєнного стану, а усі спікери висококваліфіковані фахівці Головного управління.

Безпекова компонента – один із важливих аспектів підготовки фахівців. Тому сподіваємося, що такі насичені, цікаві та практико-орієнтовані тренінги, для студентської молоді будуть і надалі, адже це покращить їх обізнаність у сфері безпечної життєдіяльності, сприятиме розумінню засад цивільного захисту та побудові громадянського суспільства!