» » Година спілкування до Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні

Година спілкування до Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 16-02-2023, 15:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У бібліотеці ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету для студентів ТТ-11 та ТТ-12, які під час тривоги перебували у тимчасовому укритті, проведено годину спілкування  присвячену вшануванню пам'яті  тих, хто боровся за честь, правду і гідність  та віддав своє життя за нас – Героїв Небесної Сотні. Адже, 20 лютого в Україні, згідно з Указом Президента України "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні", відзначають День Героїв Небесної Сотні. Небесна сотня є найсвятішим образом з новітньої України. Цей день є символом боротьби та перемоги, єднання нашого народу з метою найвищих і найцінніших ідеалів цивілізованого, демократичного світу.

Завідувачка читального залу Ірина Любезна ознайомила студентів із тематичною книжковою виставкою, яка організована працівниками читального залу та містить історичні факти про події, що відбулися на Майдані з листопада 2013 року по лютий 2014 року, які тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина країни. Нам всім необхідно усвідомити заради чого пожертвувала своїм життям «Небесна Сотня». Зокрема, репрезентовано видання, приурочені Революції Гідності, її героїчним і трагічним сторінкам.

Небесна Сотня стала для всієї України не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, а й прикладом та джерелом натхнення для наших воїнів, які гідно захищають територіальну цілісність України у теперішній російсько-українській війні, утверджуючи право людини на вільне життя.

Студенти Ілона Горак, Марина Кримчук, Іван Галушка, Вероніка Циганюк  та Руслан Копчак декламували поезію про Майдан та загиблих.

Хвилиною мовчання вшановано пам'ять і запалено свічу, світло якої хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою.

Сподіваємося, що ця зустріч  сприятиме  формуванню відповідних знань та спонукатиме студентську молодь до дослідження і вивчення історичної правди про доленосну подію в Україні початку XXI століття – Революцію Гідності.