» » Зимова школа «Global Citizenship education im Zeichen globaler Krisen»

Зимова школа «Global Citizenship education im Zeichen globaler Krisen»

Дата: 15-02-2023, 11:45 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти спеціальності «Бізнес-комунікації та переклад» ЗУНУ взяли участь у роботі Зимової школи «Global Citizenship education im Zeichen globaler Krisen». У межах школи молодь та науковці Німеччини та України обмінювалися думками щодо актуальних глобальних проблем.

Під керівництвом д-ра  Філіпа Кноблоха, професора Рупрехта Маттіга і професора Йоганнеса Дрерупа інституту загальної освіти та професійної освіти (IAEB) Технічного університету Дортмунда у співпраці з професоркою Ольгою Царик і докторкою Наталією Ящик із Тернополя, студенти України та Німеччини обговорювали різні підходи до глобальної громадянської освіти (GCE).  Наприклад, як робота з глобальними структурами та викликами може слугувати індивідуальній космополітичній освіті і стати відправною точкою для соціально-політичних зобов’язань.  Під час заходу спікери акцентували на актуальних глобальних проблем: війна та конфлікт в Україні, кліматична криза, міграція та втеча, бідність, а також пост- та неоколоніалізм.

Зимова школа ТУ Дортмунд пропонувала велику кількість основних доповідей, у яких представлені основи концепції GCE, культурного та політичного контексту космополітичної освіти та навчання, його важливості під час війни та кризи.  Лекції супроводжувалися чотирма тематичними робочими та дискусійними блоками.  Основну увагу зосередили на концепціях GCE ЮНЕСКО та глобальних цілях сталого розвитку.  Інші дискусійні групи приурочені комплексу питань освіти, багатомовності та вивчення іноземних мов, пост- та деколоніальним концепціям освіти глобального громадянства.

 Відвідуючи міжнародну гімназію імені Лейбніца в Дортмунді, студенти також мали можливість взяти участь у заняттях і поміркувати над тим, чого вони навчилися.

Детальніше за посиланням: https://www.tu-dortmund.de/nachrichtendetail/detail/ukrainische-studierende-nehmen-an-winter-school-der-tu-dortmund-teil-27848/