» » Транскордонне співробітництво Польща-Україна 21-27

Транскордонне співробітництво Польща-Україна 21-27

Дата: 1-12-2022, 17:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  Відбулася зустріч студентів, викладачів та координаторів міжнародних проєктів щодо програми транскордонного співробітництва Польща-Україна 21-27.

Експерти львівського представництва програми транскордонного співробітництва: Василь Хом‘як та Олена Зубрицька розповіли про програму, її особливості та що було досягнуто за допомогою цієї ініціативи. Учасники мали змогу переглянути короткий фільм про успіхи проєкту, зрозуміти процес від написання до її реалізації, розібравши та обговоривши кожен етап.

Спікери також розповіли про інструменти, які допоможуть в написанні проєкту, та розбору його проблематики, зокрема, це «дерево проблем» та «логіко-структурна матриця». Студенти та працівники університету смали змогу на практиці спробувати ці інструменти, розбираючи умовні кейси відбудови стародавніх маєтків.

Програма транскордонного співробітництва упродовж 17 років підтримує процеси розвитку шляхом співфінансування різноманітних проєктів. Усі вони фінансуються у межах програми, є некомерційними та сприяють покращенню якості життя вибраних територій. Кожен співфінансований проєкт має продемонструвати сильний транскордонний ефект не лише через налагоджене партнерство між установами, але, перш за все, завдяки результатам діяльності та їхньому позитивному впливу на прикордонну територію та її мешканців.

Перша редакція програми була проведена у 2004-2006 роках. Загальна сума фінансування ЄС у розмірі 45,8 млн євро. Реалізовано 167 проєктів.