» » Нові практичні можливості для студентів класичного університету Тернополя!

Нові практичні можливості для студентів класичного університету Тернополя!

Дата: 28-07-2022, 11:29 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Сьогодні у Західноукраїнському національному університеті відбулася зустріч ректора ЗУНУ Андрія Крисоватого із представником провідної у галузі живлення рослин компанії Yara Михайлом Чубариком. До зустрічі долучилися директор навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Василь Брич, в.о. завідувача кафедри агробіотехнологій Антін Шувар та представник компанії «АгроЕксперт» Іван Сеник.

За підтримки відділу цифрових сервісів компанії «АгроЕксперт», для підвищення якості освітнього процесу й практичної підготовки студентів, регіональний консультант по роботі з клієнтами компанії Yara Михайло Чубарик передав університету прилад N-Tester BT.

 «Цей прилад дозволяє шляхом вимірювання вмісту хлорофілу в листках рослин безпосередньо в польових умовах встановити рівень поглинання азоту культурою для визначення його потреб для конкретної ділянки, що дозволяє не тільки ефективно використовувати високовартісні добрива, але зберегти довкілля від надмірного забруднення нітратами», - зазначають представники компанії.

«Я вдячний нашим партнерам за вагому підтримку. За допомогою новітніх технологій ми покращуємо методики викладання, якість освітнього процесу на практиці й виховуємо нові покоління справжніх фахівців.  Відрадно, що компанія заснована понад 100 років тому, й працює у більш ніж 150 країнах, а отже це означає багаторічний досвід, міжнародну довіру, корпоративні цінності та інновації. Компанія залучає талановитих людей з усього світу, тож випускники ЗУНУ зможуть стати частиною команди!», - коментує Андрій Ігорович.

Також для опанування студентами сучасних технологій моніторингу стану посівів, поля НДВГ «Наука» ЗУНУ було підключено до цифрового сервісу AtFarm.

«AtFarm – цифрове рішення для моніторингу розвитку сільськогосподарських культур та створення карт-завдань та диференційоване внесення добрив. Сервіс є складовою навчально-практичних занять з дисциплін агрохімія, інноваційні технології в рослинництві, адаптивні системи землеробства ОП «Агрономія»», – каже директор ННІІПІ Василь Брич.