» » Співпраця із Вищою школою бізнесу у Вроцлаві

Співпраця із Вищою школою бізнесу у Вроцлаві

Дата: 8-06-2022, 12:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У класичному університеті Тернополя відбулося підписання угоди про міжнародне наукове та навчальне співробітництво між Західноукраїнським національним університетом і Вищою школою бізнесу у Вроцлаві (Республіка Польща).

Ректор ЗУНУ Андрій Крисоватий звернувся до польських колег: «Сьогодні, підписуючи угоду про співпрацю, я щиро радію, що партнерами є наші друзі із Польщі, які, у цей складний час повномасштабної війни росії проти України, об’єднують академічні спільноти заради успішного розвитку обох країн. Вірю, що спільними зусиллями ми реалізуємо усі задуми та обов’язково переможемо».

У ході спілкування сторони обговорили розвиток ефективних наукових відносин у межах Європейського простору вищої освіти, систему підготовки фахівців за програмами двох дипломів, академічну мобільність, проведення спільних заходів, конференцій, участь у реалізації грантів, міжнародних проєктів і програм, створення інфраструктури для спільної інформаційно-аналітичної наукової, консультаційної співпраці.

У зустрічі взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Оксана Десятнюк, декан факультету економіки та управління Віктор Островерхов,  завідувач кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу Михайло Шкільняк, координатор українсько-польської співпраці Григорій Монастирський, начальник відділу міжнародних зв’язків Уляна Коруц, а також науковці Вищої школи бізнесу у Вроцлаві.

«Співпраця українських та польських вишів – це спільне покращення діяльності університетів, пошук нових ідей, підвищення якості освіти та наукових досліджень, адже багатовимірний обмін знаннями, досвідом впливають на розвиток креативності і вдосконалення компетентностей викладачів, студентів, випускників»,- зазначив ректор Вищої школи бізнесу у Вроцлаві Роман Фульнечек.

Сподіваємося, що підписавши угоду, ми ефективно будемо впроваджувати зміни у вищій освіті!