» » Організаційне засідання спеціалізованої вченої ради ЗУНУ

Організаційне засідання спеціалізованої вченої ради ЗУНУ

Дата: 6-06-2022, 10:07 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  Нещодавно у Західноукраїнського національного університету   відбулася робоча нарада членів спеціалізованої вченої ради Д 58.082.01, утвореної з метою присудження наукового ступеня доктора наук за спеціальностями 08.00.02 – світове господарство і міжнародні економічні відносини та 08.00.08 – гроші, фінанси і кредит.

Голова спеціалізованої вченої  ради, доктор економічних наук, професор, ректор ЗУНУ Андрій Крисоватий ознайомив членів ради із наказом Міністерства освіти і науки України від 7 квітня 2022 року та представив науковців спеціалізованої вченої ради Д 58.082.01.

Ознайомивши членів ради із нормативно-правовими актами, що регулюють діяльність спецрад, порядок захисту дисертацій та вимоги до їх написання й опублікування результатів наукових досліджень, Андрій Ігорович побажав усім творчої наснаги, плідної наукової роботи, мирного неба над Україною.

Присутній на робочій нараді проректор з наукової роботи ЗУНУ, доктор економічних наук, професор Зеновій-Михайло Васильович Задорожний акцентував, що на засіданнях спеціалізованої вченої ради може відбуватися захист дисертацій не лише на здобуття наукового ступеня доктора наук, але й наукового ступеня кандидата наук (однак за умови, що підготовку таких здобувачів було розпочато до 1 вересня 2016 року). Значну увагу Зеновій-Михайло Васильович приділив новаційним аспектам Порядку присудження та позбавлення наукового  ступеня доктора наук, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 листопада 2021 року за № 1197, та Положення про спеціалізовану вчену раду з присудження наукового ступеня доктора наук, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13 грудня 2021 року за № 1359.

На робочій зустрічі було обговорено план роботи спеціалізованої вченої ради Д 58.082.01 на перспективу.  Андрій Ігорович висловив сподівання, що найближчим часом спеціалізована вчена рада активно розпочне свою роботу.