» » Зустрічі з фахівцями-практиками

Зустрічі з фахівцями-практиками

Дата: 26-05-2022, 15:49 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Досвідом свого професійного зростання: від ведучої "Радіо-Тон", "Радіо Тернопіль" до роботи у Галицькому муніципальному камерному оркестрі, зі студентами кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності соціально-гуманітарного факультету Західноукраїнського національного університету поділилася Олена Лайко. Ведуча, поетеса, журналістка.
Олена була і ведучою новин, власних програм, діджеєм, режисером.
"Це був неповторний час, класна команда розумних, працьовитих, ерудованих людей, які хотіли і вміли працювати, - так відгукується Олена про роки праці на "Радіо Тернопіль", -  власне, тоді саме започатковувалися прямі ефіри із зірковими гостями, новини одразу подавали слухачам, формували музичні підбірки, заставки. Тепер цим вже і не здивуєш".
Серед порад майбутнім журналістам:
- підвищувати інтелектуальний рівень (готуватися до ефірів, читати якомога більше, спілкуватися);
- вміти коротко, доступно, правильно та влучно будувати висловлювання;
- практикуватися, вчитися у фахівців, слухати і чути поради;
- важливо знати свою нішу і знайти з часом її;
- любити і розуміти те, що робиш, і робити це якісно.
Говорили і про інформаційну та музичну політику радіостанцій, її вплив на слухачів, особливо молоде покоління, про світові стандарти у цій галузі, про переоцінку цінностей у сучасних умовах.
Останнім часом Олена Лайко працює ведучою концертів Галицького муніципального камерного оркестру, пише сценарії виступів, добирає історії створення пісень, прагне донести до слухачів неповторний світ музики. Також є незмінною ведучою багатьох культурних та спортивних заходів у місті.
Зачепили і тему письменницьтва. Адже гостя видала збірку "Історії, розказані місту". Студенти мали можливість почути деякі з них.
У юнаків та дівчат залишилися приємні враження після зустрічі.