» » XIХ Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Економічний і соціальний розвиток України в ХХІ столітті: національна візія та виклики глобалізації»

XIХ Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Економічний і соціальний розвиток України в ХХІ столітті: національна візія та виклики глобалізації»

Дата: 17-05-2022, 10:40 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбулася XIX Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Економічний і соціальний розвиток України в ХХІ столітті: національна візія та виклики глобалізації». Мета конференції – об’єднати молодих науковців з різних куточків України і закордону для обміну науковими доробками і жвавих дискусій у класичному університеті Тернополя. Цьогоріч науковий захід мав особливе значення адже об’єднав усіх задля перемоги і розробки інноваційних заходів з повоєнної відбудови України, розвитку міжнародного співробітництва молодих вчених.

Відрадно, що незважаючи на змішаний формат проведення конференції, свої наукові доповіді з менеджменту, цифрової економіки, міжнародної економіки, міжнародної економіки і права, обліку і аудиту, фінансів, маркетингу, комп’ютерних інформаційних технологій презентували молоді вчені з Польщі (Ягеллонський університет), Бельгії (Гентський університет), Німеччини (Європейський інститут права, Університет Мюнста), Італії (Інститут європейського права), Нідерландів (Університет Гааги), США (Католицький університет), Китаю (Цзюцюань, провінція Ганьсу).

Раді, що до наукових дискусій долучились молоді науковці з Харківського національного економічного університету імені С. Кузнеця, Київського національного економічного університету імені В. Гетьмана, Одеського національного економічного університету, Національного університету «Одеська юридична академія», Львівського національного університету імені І. Франка, Національного університету водного господарства та природокористування.

Від імені ректора ЗУНУ Андрія Крисоватого з відкриттям чергової конференції молодих вчених привітав проректор з наукової роботи Зеновій-Михайло Задорожний.

З вітальними словами до учасників звернулись голова Ради молодих вчених при МОН Олеся Ващук, директор Координаційного центру переміщених закладів вищої освіти, Радник Віце-прем’єр-міністра України Олександр Кульга, голова Ради молодих вчених, професор кафедри обліку і аудиту Національного університету водного господарства та природокористування Ольга Осадча, голова Ради молодих вчених Одеського національного економічного університету, заступник голови Ради молодих вчених при Одеській обласній державний адміністрації Єлизавета Кулікова, директорка з розвитку ГО ТМЖК «Відродження нації», радниця з гендерних питань голови Тернопільської обласної державної адміністрації, тренерка, керівниця і експертка соціальних проєктів Оксана Шлюсар, декан Факультету міжнародних відносин і журналістики Харківського національного економічного університету імені С.  Кузнеця Олена Птащенко, керівник центру розвитку талантів компанії SoftServe у Харкові, доцент кафедри соціальної економіки Харківського національного економічного університету імені С. Кузнеця В’ячеслав Лаптев.

До учасників конференції звернулись доктори економічних наук, професори Григорій Монастирський і Наталія Кравчук, для яких членство у Раді молодих вчених ЗУНУ стало плацдармом для побудови успішної наукової кар’єри.

Модератором конференції була голова Ради молодих вчених ЗУНУ Ганна Поперечна.

Після завершення пленарного засідання, учасники конференції продовжили обмін науковими здобутками у таких тематичних секціях:

 - світова економіка в ХХІ столітті: трансформація геополітичних інтересів, геоекономічні стратегії та проблеми наднаціонального регулювання;

- формування ефективної моделі управління підприємствами;

- роль фінансів в економічному зростанні: функціональна детермінованість та моделі розвитку;

- цифрова економіка як сучасний виклик зміни цінностей та орієнтирів;

- міжнародні стандарти та проблеми уніфікації обліку, аналізу і аудиту;

-інновації юридичної та соціальної наук в євроінтеграційному просторі.

Дякуємо учасникам конференції за цікаві доповіді, бажаємо усім миру, злагоди і чекаємо на офлайн-зустріч наступного року.