» » Міжнародне стажування студентів навчально-наукового інституту комунікацій ЗУНУ в Нідерландській бізнес-академії

Міжнародне стажування студентів навчально-наукового інституту комунікацій ЗУНУ в Нідерландській бізнес-академії

Дата: 16-05-2022, 15:06 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Можливість міжнародного стажування - це чудовий бонус для студентів під час академічного навчання.

Ще наприкінці лютого було заплановано участь студентів, майбутніх перемовників, у міжнародному стажуванні на базі Нідерландської бізнес-академії. У програмі було закладено подорож у м. Дордрехт, навчання у рамках  ІІІ Міжнародної літньої школи світових освітніх практик «New Way» в м. Батумі, організацію масштабної міжнародної конференції та презентацію нової освітньої програми «Психологія перемовин та медіація».

Але не склалося... Бо настало до і після. Бо почалася жахлива війна. Бо кожен з нас, викладачів та студентів, і досі намагається допомогти, хто чим може, як військовим на передовій, так і усім потребуючим українцям в гарячих точках України та вимушено переміщеним громадянам.

Усі без виключення студенти нашої програми задіяні зараз у волонтерській діяльності. І ми ними невимовно пишаємося!

Та, попри все, ми маємо бути стійкими, працювати на повну силу, навчитися бути максимально продуктивними в умовах війни, не полишаючи волонтерства, тримати й освітній фронт!

Тож, з 15 травня стартував новий проєкт «Медіація. Базовий курс» для студентів навчально-наукового інституту комунікацій ЗУНУ спеціальності 053 «Психологія» групи ПСПм-11.

Майбутні перемовники та медіатори опановуватимуть ненасильницьку культуру діалогу разом з ректором Нідерландської бізнес-академії, президентом Міжнародної Асоціації медіації, практикуючим медіатором, коучем, професором Яном ван Звітенем.

Перша лекція пройшла на одному диханні! Надзвичайно цікавий та доступний виклад матеріалу, робота в групах, харизматичний лектор, мотивовані та кмітливі студенти - усе це спонукатиме до продуктивного вивчення досвіду найкращих європейських миротворчих практик у системі медіації.

Дякуємо ректору Нідерландської бізнес-академії професору Яну ван Звітену за потужну підтримку навчально-наукового інституту комунікацій ЗУНУ, продуктивну співпрацю та дружні взаємини із Західноукраїнським національним університетом.