#ЗУНУ55

Дата: 29-12-2021, 14:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 До ювілею Західноукраїнського національного університету директор музею Віталій Григорович Михайлиця зібрав спогади викладачів та випускників закладу вищої освіти, які згодом будуть відображені у книзі історії ЗУНУ.

Продовжуємо публікацію циклу споминів відомих людей нашого університету. До вашої уваги розповідь Олени Борисяк, кандидатки економічних наук, старшої викладачки кафедри маркетингу факультету економіки та управління, керівниці навчально-наукового центру інноваційного розвитку та тренінгів навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури, випускниці 2015 року навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій ЗУНУ

Роль університету у моєму житті

Інноваційність, науковість, гнучкість навчального процесу, всебічність професійного та особистого розвитку, міжнародна мобільність, національна самобутність, класичний університет Тернополя і не тільки сьогодні характеризує Західноукраїнський національний університет. Цей заклад вищої освіти є місцем реалізації амбітних професійних цілей та становлення особистостей, а студентські роки є незабутніми і насиченими подіями.

Для мене ЗУНУ став улюбленим місцем роботи і рідною альма-матер. Адже саме тут викристалізовуються та успішно реалізовуються навчально-наукові цілі.

В університеті я працюю з 2012 р. і дотепер. Упродовж цього періоду на мій професійний розвиток впливає робота з цікавими людьми і фахівцями у різних структурних підрозділах вишу: Центр працевлаштування та зв’язків з випускниками (2012 – 2018 рр.), науково-дослідна частина (2018 р. – дотепер), ректорат (2018 р.), навчально-науковий інститут інноваційних освітніх технологій (2019 – 2021 рр.), кафедра маркетингу факультету економіки та управління (2019 р. – дотепер), навчально-науковий центр інноваційного розвитку та тренінгів навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури (з квітня 2021 р. – дотепер).

Університет став місцем, де здійснились мої професійні мрії (дитяча мрія – стати педагогом, а доросла мрія – стати науковцем). Це платформа для мого гармонійного розвитку, розкриття креативних здібностей. Тут я є учасницею культурно-мистецьких і спортивних конкурсів, науково-практичних заходів й проєктів, отримала другу вищу освіту, захистила кандидатську дисертацію, працюю у проєктних групах, є членом Ради молодих вчених, організовую навчальні та наукові заходи, маю можливість спілкуватися з відомими і цікавими особистостями України та інших держав.

Перший робочий день в університеті був для мене справжнім святом. Це хвилюючий момент у моєму житті, оскільки моєю мрією було працювати у закладі вищої освіти. Директор Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками (сьогодні директор навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури ЗУНУ) Василь Ярославович Брич детально окреслив коло моїх функціональних обов’язків і програму адаптації, познайомив із колективом. Варто зазначити те, що з більшістю працівників центру я була вже знайома під час роботи на посаді менеджера (управителя) з підбору персоналу в ТОВ «Компанія «МИ». Завжди радо відгукувалась на запрошення участі до Дня кар’єри ЗУНУ. Мені було дуже приємно, з ними працювати в одній команді (Ярослава Михайлівна Соняк, Ірина Омелянівна Мазур, Ольга Іванівна Пекарська, Ростислав Ярославович Маршалок), а з Василем Ярославовичем Бричем, який став моїм науковим керівником кандидатської дисертації, працюю дотепер (сьогодні – у навчально-науковому інституті інноватики, природокористування та інфраструктури).

Робота у Центрі працевлаштування та зв’язків з випускниками базувалась на вмінні взаємодіяти з широким колом людей (студентами, випускниками, представниками підприємств, установ, організацій), адже основними напрямами його діяльності були сприяння працевлаштуванню студентів і випускників, а також збереження зв’язків випускників з університетом. Тут я, під керівництвом директора центру Зеновія Івановича Кривого, і завдяки порадам фахівця центру по співпраці з випускниками Ярослави Михайлівни Соняк, запустила свої перші проєкти (профорієнтаційний вечір «Сьогодні студент – завтра випускник»; «Тиждень професійної кар’єри студентів і випускників»).

Мені дуже пощастило з роботою та колективами, в яких я працювала і працюю сьогодні. Дуже важливо, щоб робоче місце було комфортним, затишним. Якщо працівник відчуває себе у безпеці, як вдома, тоді його ефективність праці зростає.

Велике значення має авторитет керівника, його вміння згуртувати персонал у досягненні професійної цілі, уважність та індивідуальний підхід до кожного працівника. За період роботи в університеті мені випала нагода працювати у різних структурних підрозділах, професіоналізм, працьовитість та людяність керівників, яких впливає на мене і сьогодні, адже їхній управлінський досвід враховую сьогодні вже й сама, будучи керівником навчально-наукового центру інноваційного розвитку та тренінгів навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури. Тут я організовую та проводжу тренінги, вебінари, семінари, здійснюю підготовчу і координаційну роботи з написання проєктних заявок, співпрацюю з представниками підприємств, установ та організацій.

В університеті зростаю я й як викладач на кафедрі маркетингу факультету економіки та управління і як науковець у науково-дослідній частині. З 2018 р. є членом Ради молодих вчених університету.

У Західноукраїнському національному університеті цікавою є корпоративна культура, яка активно розвивається. Розробка логотипів, формулювання девізів, організація відеорепортажів, фотосесій, соціальна відповідальність, академічна доброчесність, відзначення досягнень студентів, випускників і працівників, створення зон відпочинку, щирість викладачів та керівників структурних підрозділів, що  сприяє формуванню єдиної університетської команди.