» » Відбувся круглий стіл «Проблеми функціонування системи соціальних послуг: міжнародні стандарти та вітчизняні реалії»

Відбувся круглий стіл «Проблеми функціонування системи соціальних послуг: міжнародні стандарти та вітчизняні реалії»

Дата: 25-11-2021, 10:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно з ініціативи учасників студентського наукового гуртка «Соціальний супервізор» і викладачів кафедри фінансового менеджменту та страхування було проведено круглий стіл «Проблеми функціонування системи соціальних послуг: міжнародні стандарти та вітчизняні реалії».

До заходу долучилися практики: директор Тернопільського обласного центру соціальних служб Галина Смаль та фахівець із соціальної роботи Тернопільського міського територіального центру соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг) Марія Бісовська. Модератором зустрічі виступила доцент Надія Лубкей, яка у своїй промові акцентувала увагу на важливому значенні розвитку вітчизняної системи послуг із врахуванням міжнародних стандартів з метою успішної реалізації завдань соціальної політики держави щодо соціального захисту та соціального забезпечення населення.

Галина Смаль розповіла про специфіку діяльності обласного центру соціальних служб, окреслила основні проблеми та виклики, які виникають у працівників центру у процесі реалізації професійних завдань та повноважень.

 Марія Бісовська говорила про пріоритетні напрями роботи Тернопільського міського територіального центру соціального обслуговування населення, окреслила види соціальних послуг, які надає установа.

 У межах круглого столу із доповідями виступили студенти факультету фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету. Головними доповідачами були учасники студентського наукового гуртка «Соціальний супервізор» - Марія Арістова, Анна-Марія Дишкант, Роман Луковський, Валентина Дармограй, Діана Трачук, Марина Тверда, Сніжана Тивонюк, Інна Андрощук. Вони обговорили низку проблемних питань щодо особливостей розвитку та функціонування системи соціальних послуг в Україні на сучасному етапі, необхідності застосування міжнародних стандартів та зарубіжного досвіду у процесі надання соціальних послуг особам, які постраждали від насильства в сім'ї, розвиток недержавних організацій у сфері надання соціальних послуг, особливості стандартизації надання послуг малозабезпеченим сім'ям.