» » Вийшла з друку українсько-польська монографія

Вийшла з друку українсько-польська монографія

Дата: 22-11-2021, 09:48 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Вийшла з друку українсько-польська монографія «Children’s rights protection from Legal, Pedagogical and Psychological perspective» за редакцією доктора Яцека Мрозека – директора філії Вармінсько-Мазурського університету в Ельку (Польща), Оксани Гомотюк – декана соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ та Оксани Коваль – в. о. директора навчально-наукового інституту комунікацій ЗУНУ.

Книга презентує різнобічні реадаптовані й конструктивно відрефлексовані матеріали учасників Першої Міжнародної науково-практичної конференції «Захист прав дитини в контексті Конвенції ООН: педагогічний, психологічний, правовий та інформаційний виміри», організованої соціально-гуманітарним факультетом ЗУНУ спільно з філією в Ельку Вармінсько-Мазурського університету (Польща) та факультетом права і соціальних наук Батумського державного університету імені Шота Руставелі (Грузія), котра слугувала відкритою платформою для публічних дебатів та професійних дискусій з метою інтеграції інтелектуального потенціалу не лише українських університетів, а й науковців та практиків з Польщі, Словаччини, Грузії, Італії, Латвії.

«Ми будуємо демократичну правову державу, тому постійно повинні дбати про її майбутнє, керуючись принципами поваги до людської гідності. А оскільки діти є нашим майбутнім, тому, в першу чергу Україна повинна дотримуватися міжнародних стандартів прав дитини та діяти, керуючись найкращими інтересами юних громадян», – зазначив у передмові до монографії ректор ЗУНУ проф. Андрій Крисоватий.

Організатори сподіваються і надалі зберегти добру традицію проведення різноформатних міжнародних зустрічей, дискусійних платформ, семінарів та конференцій, які покликані стимулювати вироблення науково обґрунтованого бачення суспільних викликів, враховуючи історичні передумови, новітні тренди та глобальні ризики, сучасні вітчизняні реалії та міжнародний досвід задля колаборації міжнародної освітянської спільноти навколо надзвичайно актуальних світових проблем.