» » Круглий стіл «Важливість геодезично-кадастрових вишукувань при проведенні оціночно-земельної експертизи»

Круглий стіл «Важливість геодезично-кадастрових вишукувань при проведенні оціночно-земельної експертизи»

Дата: 19-10-2021, 16:50 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 На базі навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Західноукраїнського національного університету та  за участі викладачів кафедри економічної експертизи та землевпорядкування, представників Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ України, а також студентів спеціальності «Геодезія та землеустрій» і «Експертна оцінка землі» відбувся круглий стіл «Важливість геодезично-кадастрових вишукувань при проведенні оціночно-земельної експертизи».

 

Експерти Тернопільського НДЕКЦ МВС України зазначили основні проблеми, які виникають під час призначення даного роду експертизи. Одні із важливих питань, які було обговорено, - це визначення точних меж земельних ділянок та методи їх встановлення, брак кваліфікованих спеціалістів у даній сфері та важливість підготовки таких фахівців у  ЗУНУ. Учасники  спілкувалися  про роль геодезистів, як провідних спеціалістів у сфері визначення меж земельних ділянок.

Оціночно-земельна експертиза є однією із найбільш затребуваних видів судових експертиз, яка найчастіше пов’язана із достовірністю визначення різних видів вартості земельних ділянок. Їх результати проведення відіграють значну роль у захисті майнових прав фізичних і юридичних осіб.