» » Перша в Україні міждисциплінарна програма «Перемовини та врегулювання конфліктів»

Перша в Україні міждисциплінарна програма «Перемовини та врегулювання конфліктів»

Дата: 16-07-2021, 16:59 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбулася презентація першої в Україні міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Перемовини та врегулювання конфліктів». Вона об’єднує спеціальності «Психологія», «Політологія» та «Менеджмент». Навчальні дисципліни читатимуться англійською та українською мовами кращими викладачами класичного університету Тернополя та іноземними практиками.

Поштовхом для створення даної освітньо-професійної програми стало прагнення здійснити інноваційний внесок, своєрідний освітній прорив у суспільні трансформації в Україні через започаткування підготовки висококласних фахівців нової формації «Master Conduct Negotiation», які у своїй діяльності спиратимуться на теоретико-практичний досвід так званого академічного перехрестя та професійно володітимуть портфелем ключових компетенцій використання інтерактивних інструментів і нових підходів до успішного ведення політичних (дипломатичних), військових, торговельних, гуманітарних та кризових перемовин в екстремальних умовах.

«Програма «Перемовини та врегулювання конфліктів» – це унікальна інноваційна модель взаємодії трьох спеціальностей, яка не має аналогів в Україні! Програма готуватиме нових лідерів-миротворців не лише для України, а й світу, які в своїй професійній діяльності орієнтуватимуться на моральні цінності та принципи, психологічні техніки та закони; які готові через інноваційну діяльність, спираючись на розуміння міждисциплінарних зв'язків, здійснити власний внесок в трансформацію суспільно-політичного життя в Україні та за її межами. Пишаюся, що саме Західноукраїнський національний університет започаткував таку новітню програму, адже ми будуємо майбутнє!» - каже ректор Андрій Крисоватий.

Долучилися до презентації програми голова Наглядової ради класичного університету Тернополя, голова правління Української міжбанківської валютної біржі Анатолій Гулей, керівник програми «Перемовини та врегулювання конфліктів», професійний перемовник, кандидат педагогічних наук, президент Міжнародної палати з вирішення спорів, медіатор Вадим Рахліс, професор Університету митної справи та фінансів, експерт ПРООН з питань освіти, медіатор, радник митної служби 1-го рангу Олена Павленко, голова Асоціації медіаторів Болгарії, юристка, психологиня, сертифікована медіаторка Еліза Ніколова, президент Асоціації медіаторів Грузії, Голова Освітньої ради Грузинської колегії адвокатів, акредитований медіатор Центру ефективних способів вирішення спорів у Лондоні Іраклі Кандашвілі. На зустріч приїхали абітурієнти з Києва, Дніпра, Одеси, Рівного, Хмельницького.

Приємно, що голова наглядової ради Західноукраїнського національного університету Анатолій Гулей не тільки координує роботу університету, а й сам бере участь у заходах класичного університету Тернополя. Підсумовуючи роботу учасників зібрання пан Анатолій зазначив:

 «Бажаю усім цікавого навчання, плідних зустрічей, натхнення для опанування практичних навиків та самореалізації.

Спостерігайте за тим, як працюють кращі перемовники, переймайте досвід та вдосконалюйтеся. Немає чарівної палички, яка забезпечить вам омріяну угоду і захистить на 100% від небажаних результатів. Єдине, що вам потрібно – навчитися добре виконувати свою роботу, тому що ніщо не вражає настільки, як заслужена репутація справжнього професіонала. Станьте найкращими!»