» » Ректор ЗУНУ взяв участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Освіта і наука»

Ректор ЗУНУ взяв участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Освіта і наука»

Дата: 2-06-2021, 17:07 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  Ректор Західноукраїнського національного університету Андрій Крисоватий взяв участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Освіта і наука», який є дискусійним майданчиком для актуалізації критично-важливих для українського суспільства питань. Упродовж трьох днів з 31 травня по 2 червня  на форумі працювали представники влади усіх рівнів, експерти-науковці, представники міжнародних організацій, які висловлювали свої думки щодо планування майбутнього України вже сьогодні. У форумі взяли участь кращі представники українського суспільства та закордонні фахівці, які  ділилися власними вміннями та напрацюваннями із питань освіти та здоров’я нації, децентралізації, судової реформи, інвестицій, енергетики. У ці дні  провідні фахівці зібралися для того, щоб обговорити питання розвитку освіти і науки України та її місця у світовому вимірі, інновацій в освітній сфері, цифровізації та підтримки молодих учених.

Відкрив Всеукраїнський форум «Україна 30. Освіта і наука» Президент України Володимир Зеленський, який  презентував  концепцію Президентського Університету у м.Києві й підписав Указ про його створення. Також на форумі виступили Денис Шмигаль - Прем‘єр-міністр України, Сергій Шкарлет - Міністр освіти і науки України, Руслан Стефанчук - перший заступник Голови Верховної Ради України, Михайло Федоров – віце-прем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації України, Юрій Щиголь - голова Держспецзв’язку України, Анатолій Загородній - президент НАН України.

Андрій Ігорович взяв участь у дискусії й поділився своїми думками щодо розвитку вищої освіти в Україні.

«У сучасному світі для молоді важливий процес отримання  якісних знань та корисної інформації, використання їх для власного розвитку та економічного зростання суспільства. Освіта потребує впровадження  новітніх технологій та методів, пов’язаних з інноваційними, глобалізаційними та інтеграційними  процесами  у суспільстві. Для університетів важлива мобільність, обмін досвідом на міжнародному рівні та спільні наукові дослідження. Освіта та наука має адаптуватися під потреби соціуму та надавати різні інструменти пізнання різним суспільним групам. Ми повинні працювати над можливостями та перспективами індивідуального підходу у формуванні освітньої траєкторії»,- наголосив ректор класичного університету Тернополя Андрій Крисоватий.

Освіта є одним із важливих процесів становлення особистості. Вона дозволяє отримувати знання, уміння та навички впродовж всього життя та вдосконалювати їх. Українська освіта та наука змінюється, модернізується і наближається до кращих світових зразків.

Форум завершився  плідними дискусіями,  цікавими й  креативними ідеями та планами на майбутнє.