» » Міжнародний симпозіум "Архітектоніка фіскальної науки та дивергенція митно-податкових інститутів"

Міжнародний симпозіум "Архітектоніка фіскальної науки та дивергенція митно-податкових інститутів"

Дата: 18-02-2021, 16:35 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні перший день роботи Міжнародного симпозіуму "Архітектоніка фіскальної науки та дивергенція митно-податкових інститутів". До Західноукраїнського національного університету приїхали партнери, гості, колеги, друзі кафедри податків та фіскальної політики, яка святкує своє 20-річчя.

З вітальними словами до учасників зібрання звернулися ректор класичного університету Тернополя Андрій Крисоватий, Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко, перший заступник Голови Державної митної служби України Іван Бережнюк.

У ході роботи симпозіуму було підписано меморандуми про співпрацю між Державною митною службою України та Західноукраїнським національним університетом, Науково дослідним центром індустріальних проблем розвитку Національної академії наук України та класичним університетом Тернополя.

«Договори про співпрацю, зокрема і сьогоднішній меморандум про співпрацю з Державною митною службою України є показником зацікавленості державного органу в науковому обгрунтуванні процесів макрорівня та підготовці майбутніх кваліфікованих працівників митних інституцій, які першочергово покликані створювати сприятливі умов для розвитку зовнішньоекономічної діяльності, захищати митні інтереси України та економічну безпеку держави в цілому.

Впевнений, що сьогоднішній симпозіум не тільки продемонструє якість та багаторічний досвід зовнішньої співпраці з стейкхолдерами, але й дасть черговий поштовх до розвитку фіскальної науки», - прозвучало у виступі ректора Західноукраїнського національного університету Андрія Крисоватого.

«Сьогодні ми зрозуміли, що Україна - велика держава . Це тому, що в ній живе багато цікавих, з різними думками та поглядами людей. У нашій базі  є дані про тридцять мільйонів українців, які є активними. Ще ми бачимо, що у нас 11.8 млн. платників податків,  11.3 млн. людей, які отримують пенсію, та 11.8 млн. українців, які жодним чином не проявили себе на податковій карті України», - зазначив Олексій Любченко у ході розмови.

«Модернізація штатної чисельності митної служби має бути значущою. І без найкращих випускників вашого університету, які надалі будуть працювати в державних органах, в тому числі й в митній службі; без наукового підходу до підготовки фахівців, якісне оновлення системи неможливе. Місія викладачів Західноукраїнського національного університету, який є чи не найбільш інтегрованим в європейські програми, - трудитися на благо розвитку митної служби України», - каже Іван Бережнюк.

«Шановні викладачі, студенти, друзі! Дуже приємно, що такі знакові події відбуваються у Західноукраїнському національному університеті на кафедрі податків та фіскальної політики. 20 років – великий досвід. За ці роки змінювалось місто, університет, але незмінним залишався український дух, який завжди панував у класичному університеті Тернополя. Кафедра податків та фіскальної політики є однією з провідних, адже ви випускаєте фахівців, які реформують фіскальну систему. Бажаю, щоб ваша наполеглива праця і далекоглядність слугувала економіці держави, адже ви – бренд нашого міста»,- зазначила Вікторія Остапчук, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

«Архітектоніка фіскальної науки та дивергенція митно-податкових інститутів - назва симпозіуму, в принципі, і є концептуальною характеристикою наукових та педагогічних підходів до аналізу проблематики, яку досліджують та викладають фахівці фіскального підрозділу класичного університету міста Тернополя.

Як випускник ЗУНУ, я все таки хотів би зупинитися на можливостях, які дає кафедра податків та фіскальної політики, а вони справді великі: глибокі теоретичні знання, практичні навички, працевлаштування та чудова атмосфера середовища вищої школи. У тому числі і співпраця з міською радою, дуальна освіта, практика студентів, спільні зустрічі міжнародних делегацій. Численні заходи, які проводить кафедра та університет дійсно є прикладом освітнього флагмана. Безперечно, це заслуга людей, працівників , які інвестують свою працю і отримують дивіденди в вигляді фахових спеціалістів для нашого міста та нашої держави», - сказав у своєму виступі Ігор Крисоватий, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.


Симпозіум продовжив роботу у режимі пленарного засідання, детальніше:

https://www.youtube.com/watch?v=ZdGW5ec0NHc