» » Новий вектор розвитку співпраці міжнародної студії фінансів сталого розвитку, яка функціонує при факультеті фінансів та обліку класичного університету Тернополя

Новий вектор розвитку співпраці міжнародної студії фінансів сталого розвитку, яка функціонує при факультеті фінансів та обліку класичного університету Тернополя

Дата: 22-10-2020, 18:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Міжнародна студія фінансів сталого розвитку, яка функціонує при факультеті фінансів та обліку під керівництвом доктора економічних наук, професора Оксани Тулай долучилася до міжнародного вебінару «Механізми фінансування систем охорони здоров'я країн ЄС: аналіз тенденцій та напрямків розвитку», який відбувся 22 жовтня 2020 р. в рамках партнерства на базі Вищої школи економіки, менеджменту та державного управління у Братиславі.

Спікерка Надія Дубровіна, PhD, викладач кафедри фінансів Вищої школи економіки, менеджменту та державного управління у Братиславі ознайомила учасників з основними особливостями фінансування охорони здоров'я у країнах ЄС та економіко-математичними методами, які використовуються для оцінювання його ефективності.

Святослав Нитка, здобувач освітньо-наукової програми «Публічні фінанси» ЗУНУ виступив із доповіддю «Фінансування медичної допомоги при COVID-19 у контексті реалізації державної програми медичних гарантій», у якій проаналізував особливості фінансування медичної допомоги при COVID-19 в Україні та можливості імплементації європейського досвіду у вітчизняну практику.

Оксана Тулай, доктор економічних наук, професор ЗУНУ наголосила на важливості реформ у сфері фінансового забезпечення охорони здоров’я України та налагодженні діалогу з фахівцями й науковою спільнотою ЄС щодо вироблення ефективних механізмів фінансування вітчизняної охорони здоров’я. Також вона акцентувала увагу на необхідності активного залучення студентів до участі у міжнародних проєктах, пов’язаних із актуальними проблемами фінансового забезпечення надання якісних медичних послуг.

Серед викладачів та студентів Західноукраїнського національного університету є багато молодих людей, які небайдужі до ситуації, яка склалася у сфері фінансового забезпечення охорони здоров’я України. Приємно, що до вебінару долучилися здобувачі освітньо-наукової програми «Публічні фінанси», освітньої програми «Фінанси», освітньої програми «Соціальне забезпечення», освітньої програми «Публічне управління та адміністрування» та викладачі-координатори діяльності Міжнародної студії фінансів сталого розвитку.