» » » » » ЗУНУ серед лідерів в підготовці здобувачів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» в Україні

ЗУНУ серед лідерів в підготовці здобувачів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» в Україні

Дата: 15-06-2021, 15:29 | Автор:

Для успішної реалізації завдань щодо підвищення якості та ефективності державного управління важливе значення має формування корпусу висококваліфікованих фахівців, які володіють сучасними знаннями і здатні застосовувати їх у практичній діяльності. Йдеться про компетентних фахівців, ініціативних, цілеспрямованих та комунікабельних, які вміють швидко та якісно аналізувати ситуацію, ухвалювати ефективні управлінські рішення та готові брати на себе відповідальність за їх реалізацію. У цьому контексті зростає роль та значення підготовки магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

Генеральним департаментом з питань професійного розвитку державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування НАДС проведено дослідження системи підготовки здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем магістра за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» у 2018-2020 роках. Так, станом на 31 грудня 2020 року в Україні 119 закладів вищої освіти мали ліцензію на провадження освітньої діяльності з підготовки здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем магістра за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». Водночас у 2018-2020 роках підготовку магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» здійснювали 108 закладів вищої освіти.

Найбільшу кількість магістрів за цією спеціальністю підготовлено НАДУ (3 069 осіб), регіональними інститутами державного управління НАДУ (Харківським - 2376 осіб, Одеським - 1 892 особи, Львівським - 1 712 осіб та Дніпропетровським - 1 472 особи), Західноукраїнським національним університетом (720 осіб), Державним університетом «Житомирська політехніка» (713 осіб).

 

В майбутньому Західноукраїнський національний університет і надалі забезпечуватиме подальший розвиток системи підготовки здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем магістра за спеціальністю «Публічне управління і адміністрування» в Україні.