» » Завершилася робота міжнародної конференції ACIT’2023

Завершилася робота міжнародної конференції ACIT’2023

Дата: 25-09-2023, 12:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах роботи 13th International Conference on Advanced Computer Information Technologies (ACIT’2023) відбулися засідання у двох секціях, а також у секціях, де учасники конференції представляли стендові доповіді.

Опісля відбулося засідання програмного комітету, де було обговорено результати АСІТ’2023, формат та можливі локації для проведення конференції АСІТ’2024.

До учасників звернувся співголова конференції – проректор з наукової роботи ЗУНУ Микола Дивак. Він поінформував присутніх про розширення програмного комітету, зокрема до нього долучилися професор Георгій Дімітров з Болгарії (University of Library Studies and Information Technologies,  Department of Information Technology) та професор Стефан Паніч з Сербії (Faculty of Science and Mathematics, University of Pristina). Саме вони виступили з пропозиціями проведення АСІТ’2024 у Болгарії, або в Сербії чи Чорногорії. Присутні погодили пропозиції та доручили науковцям провести підготовчу роботу упродовж місяця для остаточного визначення локації АСІТ’2024.

У ході закриття міжнародної конференції виступили співголови конференції професор Вроцлавського університету економіки та бізнесу Артур Рот  та проректор з наукової роботи Західноукраїнського національного університету, професор Микола Дивак. Вони подякували колегам з організаційного комітету за відмінну роботу та проведення конференції, а також підсумували роботу ACIT’2023.

Всього під час конференції було представлено 139 доповідей, зокрема 72 доповіді з безпосередньою (on-cite) присутністю авторів секційних засідань, 27 стендових доповідей та 40 доповідей онлайн.

Участь у ACIT’2023 взяли понад 100 осіб (on-cite) та понад 80 долучилися онлайн. Свої доповіді представили науковці з понад 40 країн світу. 

Усі статті, презентації яких були зроблені під час конференції, включені у просідінг наукового заходу і будуть опубліковані в електронному виданні IEEE Xplorer digital library, а також представлені для індексації в науково-метричні бази, зокрема в Scopus та Web of Science.