» » Відділ міжнародних зв’язків інформує!

Відділ міжнародних зв’язків інформує!

Дата: 2-12-2021, 12:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Тренінг з підготовки магістерської роботи – це можливість для студентів ОС «Магістр» отримати поради та настанови від старшокурсників з інших вишів, що беруть участь у Балтійській Програмі Університетів, а також налагодити зв’язки з молоддю та краще познайомитися із академічними перспективами у міждисциплінарному та міжкультурному середовищі.

БПУ прийме 30 магістрів із різних дисциплін, університетів та національностей. Студенти мають працювати над магістерською роботою упродовж весняного семестру 2022 року. Зміст магістерської роботи має бути пов’язаний із сталим розвитком у контексті регіону.

Навчання складається з необов'язкового стартового семінару (онлайн). Планується, що тренінг 2022 року буде «очним», з надією, що до того часу ситуація з COVID-19 покращиться. БПУ уважно стежитиме за ситуацією та відповідно оновлюватиме оголошення та повідомлятиме заявників про можливі зміни.

Зустріч відбудеться 11-14 квітня 2022 року у комплексі «Ratnieki» у Латвії.

Програма тренінгу: лекції, практикуми, презентації дипломних робіт, індивідуальні консультації щодо дипломних робіт із академіками старших курсів, а також відгуки інших студентів.

 

Мета  - надання студентам магістратури із країн-членів БПУ можливості зустрітися та обговорити наукові проблеми із акцентом на сталий розвиток у міждисциплінарному, міжнародному, мультикультурному та регіональному контексті.

Заявки подають лише студенти, які зараз пишуть свою магістерську дисертацію, пов’язану зі сталим розвитком у контексті регіону та зараховані до одного з університетів, що беруть участь у БПУ.

 Тема дипломної роботи повинна бути пов’язана із однією з наступних тем БПУ:

  1. Зміна клімату.
  2. Відновлювальні джерела енергії.
  3. Сталі суспільства.
  4. Сталі водні ресурси.
  5. Розвиток міста-села.
  6. Стала мобільність.
  7. Циркулярна економіка.
  8. Сталий туризм.
  9. Освіта пов’язана зі сталим розвитком.
  10. Сталі харчові системи.

Після закінчення терміну подачі заявок буде проведено відбір, у якому буде обрано 30 студентів. Відбір буде зроблено на основі письмових мотиваційних листів та розподілу серед 10 тем БПУ.

Заявка відкрита та опублікована в онлайн-формі: Kurt - Webbaserade enkäter (https://doit.medfarm.uu.se/bin/kurt3/kurt/33135)

Необхідні документи:

Коротке резюме магістерської роботи на одній сторінці (назва, зво, науковий керівник, короткий опис роботи). Резюме потрібно додавати безпосередньо до онлайн-форми заявки.

Дедлайн подачі заявки: 31 січня 2022 р.

Конференція є безкоштовною для студентів магістратури з університетів-учасників БПУ, і для них усі витрати на проживання, харчування та місцевий транспорт, що з’єднує Ригу з місцем конференції та назад – оплачує БПУ (координаційний секретаріат). Проте, усі студенти повинні самостійно оплатити проїзд до Риги (Латвія) та назад. Якщо вас обрали для участі у тренінгу, переконайтеся, що ваш паспорт, документи, віза тощо дійсні для поїздки.

Залежно від ситуації з COVID-19 у Латвії, у квітні, можливо, доведеться внести деякі зміни щодо навчання. У разі погіршення ситуації, навчання буде у режимі онлайн. Ця подія БПУ залежить від рекомендацій та правил Латвії, а це означає, що вам потрібно розглянути національні рекомендації щодо підтверджених вакцин та ПЛР-тестів.

Якщо у вас виникли запитання, тоді  звертайтеся до Емми Стоквалл Карлссон, адміністратора проєкту: emma.stockvall@balticuniv.uu.se

Або ж у  відділ міжнародних зв’язків ЗУНУ (каб.1308;  каб. 12222).