Центр працевлаштування та зв'язків з випускниками

Відбувся тренінг з дисципліни "Ринок праці"

 Упродовж жовтня 2014 року студенти груп УПЕП-41 й УПЕП-42 факультету економіки та управління взяли участь у тренінгу з дисципліни  «Ринок праці», який проводила кандидат економічних наук, доцент Ольга Петрівна Дяків.

 

Гостем заходу була Олена Володимирівна Борисяк – провідний спеціаліст Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками Тернопільського національного економічного університету.

 

Під час тренінгу студенти дізналися про наявність вакансій, тенденції розвитку ринку праці, отримали індивідуальні та групові консультації щодо оптимальних шляхів пошуку роботи, безпосередньої підготовки до співбесіди, постановки професійних та особистих цілей, про формування бази анкет і резюме.

 

Упродовж місяця студенти ознайомилися із джерелами та методами пошуку роботи, технологією телефонних дзвінків, ознайомилися з правилами проходження співбесіди, навчилися правильно складати резюме. Студенти брали активну участь у групових дискусіях, ставили запитання, а також дізналися про те, як підвищити власну мотивацію з метою професійного самовизначення і активного пошуку роботи, якими мають бути перші кроки в цьому напрямку та чого очікувати від першого робочого місця.

 

Олена Володимирівна також звернула увагу студентів на те, що під час пошуку роботи потрібно орієнтуватись на тих роботодавців, які готові співпрацювати з молодими спеціалістами – без досвіду роботи й практичних навичок. Хоча така робота переважно не є високооплачуваною, але забезпечує для вчорашніх випускників можливістю набути стартового практичного досвіду.

 

Студентам груп запропонували корисні поради щодо того, як розкрити власний потенціал, особисті та професійні якості не лише потенційному роботодавцю, а й у житті, ознайомили з особливостями основних стратегій пошуку роботи, пояснили правила поводження на ринку праці, щоб знайти роботу до вподоби,  яка  дала б змогу в повній мірі реалізувати набуті знання та вміння.

 

Шановні друзі, відвідувачі нашого сайту, Ви маєте можливість переглянути фотозвіт тренінгу з дисципліни "Ринок праці" у рубриці "Фотогалерея".

 

Автор - Ониськів Ольга, студентка групи УПЕП-41