Центр працевлаштування та зв'язків з випускниками

«ЯК ВДАЛО СКЛАСТИ РЕЗЮМЕ?»

17 листопада 2016 року на факультеті економіки та управління ТНЕУ відбулося інтерактивне заняття на тему: «Як вдало скласти резюме?».  Свої поради та пропозиції висловили декан ФЕУ доцент Віктор Михайлович Островерхов, доцент кафедри управління персоналом та регіональної економіки Ольга Петрівна Дяків, директор Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками Зеновій Іванович Кривий.
 
Захід відвідали HR-менеджери американської компанії у Тернополі «ForteGroup» Тетяна Хіміч та  Уляна Башняк, провідний спеціаліст  Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками ТНЕУ Олена Володимирівна Борисяк. Вони розгорнуто відповіли на запитання: що написати в резюме коли ти ще ніде не працював? що хочуть бачити роботодавці в резюме? що студенти можуть запропонувати роботодавцю в резюме?
 
Менеджери з «ForteGroup» окреслили деталі стосовно написання резюме з власного досвіду та практики. Вони запропонували студентам найоптимальнішу структуру резюме, зазначили, що вказуючи емейл потрібно слідкувати за його назвою, найкраще якщо він буде містити ваші ініціали. Перше на що буде дивитися потенційний роботодавець – це на читабельність і презентабельність вашого резюме, тому під час його написання потрібно слідкувати за шрифтом та розміром тексту, детально перечитати його кілька разів та відформатувати згідно з правилами. В розділі про освіту  дані про те, яку школу і де ви закінчили краще не показувати. Також вони підкреслили що не потрібно вказувати велику кількість особистих компетенцій, адже їх в подальшому потрібно буде підтвердити на співбесіді. Уляна та Тетяна запропонували студентам безкоштовні курси з програмного забезпечення, які проводяться восени та весною в їхній компанії. Вони підбадьорили студентів, що відсутність досвіду роботи зовсім не проблема, в резюме можна вказувати будь яку вашу активну діяльність. Це може бути волонтерство, курси, різноманітні тренінги, робота на WORKandTRAVEL.
 
Олена Володимирівна  підкреслила основну помилку якої допускаються під час написання резюме – це те, що складене резюме не носить цілісний характер і в подальшому не складає позитивного враження на роботодавця. «Попрацюйте над резюме, зробіть все для того щоб прочитавши його роботодавець не забув про нього», – підкреслила Олена. Складене вами резюме послугує для вас планом самопрезентації на співбесіді. «Обов’язково виділіть риси якими ви відрізняєтеся від інших потенційних працівників, зазначте чому саме вас повинен обрати роботодавець». Якщо ж ви плануєте влаштовуватися на роботу в іноземну компанію, то ваше резюме повинно бути складене тією мовою якою складене оголошення про вакансію. 
 
Якщо ви дійсно прагнете отримати саме цю посаду, попрацюйте над вашим резюме, не пошкодуйте часу та зусиль, адже хороша робота завжди увінчується успіхом. Резюме – це не квиток на інтерв’ю а банкнота, постарайтесь скористатись нею вдало.
 
Декан факультету економіки та управління Островерхов В.М. нагадав що триває конкурс на найкраще складене резюме. Переможці будуть нагороджені цінними подарунками. Свої резюме можна приносити в деканат ФЕУ (к. 3103 Коцуру Андрію Семеновичу) або в Центр працевлаштування та зв’язків з випускниками ТНЕУ до 30.11.2016 р.
 
 Автор: студентка групи УПЕП-42 Юлія Ковальчук