Центр працевлаштування та зв'язків з випускниками

ТРЕНІНГ «ЯК ПРЕЗЕНТУВАТИ СЕБЕ НА РИНКУ ПРАЦІ?»

У рамках вивчення прикладних аспектів дисципліни «Ринок праці» (керівник курсу доцент Ольга Петрівна Дяків) студенти 4 курсу  фахового спрямування «Управління персоналом та економіка праці» ТНЕУ 7 листопада 2016 року організували тренінгові заняття на тему: «Як презентувати себе на ринку праці?» разом із провідним спеціалістом Центру працевлаштування студентів Тернопільського національного економічного університету Борисяк Оленою Володимирівною.
 
Рекрутер Олена розповіла, що на сьогоднішній день  ринок праці оновився, з’явилось багато нових професій, які потребують висококваліфікованого працівника. Роботодавець шукає творчих, креативних, мобільних  випускників, які здатні до пошуку нових ідей та задумів.
 
Під час тренінгу спеціаліст цікаво розповідала про те, що  потрібно знати людині, аби  успішно працевлаштуватися.  Олена Володимирівна зазначила, що насамперед слід визначитися у якій з ланок управління персоналом ми хочемо працювати. До прикладу:  комусь із нас подобається працювати  з документацією, а хтось  є досить комунікабельним і вміє легко знаходити спільну мову з людьми.   Також, Олена Володимирівна дала рекомендації  щодо правильного проведення співбесіди. Розповіла про форми, види співбесіди, ознайомила з переліком запитань, які доцільно поставити перед людиною, яка наймається на ту чи іншу посаду.
 
Олена Володимирівна охарактеризувала особливості роботи менеджера з персоналу, його основні обов’язки. Наголосила на тому, що менеджер з персоналу повинен володіти не лише професійними навичками, але й добре знати  психологію людини, адже кожен з нас є особистістю, і потрібно вміти знаходити підхід до різних категорій людей.
 
Під час тренінгу студенти мали можливість на практиці застосувати отримані знання, провести співбесіду один з одним. Олена Володимирівна спостерігала за технікою проведення співбесіди,  аналізувала помилки, надавала підказки, наголошувала, що є головним та першочерговим при проведенні співбесіди.
 
Такий тренінг  дав змогу зрозуміти кожному суть професії менеджера з персоналу, набути певних знань та вмінь стосовно презентації себе на ринку праці.
 
Автор: студентка групи УПЕР-42 Юлія Хрустальова