Центр працевлаштування та зв'язків з випускниками

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ – УЧАСНИК ЯРМАРКУ ВАКАНСІЙ «PROFIТ DAY»

В умовах дисбалансу на ринку праці питання створення сприятливого середовища як для особистісного, так і професійного розвитку молоді має національне значення.  У 2016 році за фінансової та організаційної підтримки Міністерства молоді та спорту України реалізовується всеукраїнський проект День кар’єри «PROFIТ DAY», спрямований на сприяння працевлаштуванню молоді та внутрішньо переміщених осіб. У рамках даного проекту 27 жовтня 2016 року у місті Тернополі відбувся Ярмарок вакансій «PROFIТ DAY», активними учасниками якого стали студенти, викладачі, працівники Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками Тернопільського національного економічного університету.
 
На ярмарку було представлено понад 30 підприємств, установ та організацій місцевого, регіонального та всеукраїнського рівня. Студенти жваво проходили співбесіди і заповнювали анкети для участі в конкурсах на активні вакансії та кадрового резерву, налагоджували зв’язки з роботодавцями щодо можливостей проходження стажування і практики. Приємною несподіванкою для студентів, доцентів О.П. Дяків і С.А. Прохоровської факультету економіки та управління стала зустріч із випускниками свого факультету, а сьогодні HR-менеджерами компаній-учасників заходу. Випускники радо поділилися досвідом пошуку роботи і побудови успішної професійної кар’єри.
 
Під час ярмарку працівники Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками (З.І. Кривий та О.В. Борисяк) спільно з викладачами ознайомили представників підприємств, установ та організацій із напрямами підготовки фахівців у Тернопільському національному економічному університеті, подарували випуск газети «Університетська думка», присвячений 50-річчю нашому внз, обговорили можливість проведення спільних заходів, спрямованих на сприяння працевлаштуванню студентів і випускників (стажування, практики, презентації, екскурсії, тренінги, майстер-класи та ін.), обмінялись контактами.
 
Студенти та випускники університету, окрім участі у Ярмарку вакансій, також мали можливість: 
 
– відвідати презентації компаній-роботодавців (ПП «Колумбус», атлетично-оздоровчого центру «Каруна», глянцевого журналу «JUST ONE. Artmagazine», ВМГО «AIESEC в Україні»);
 
– стати учасниками тренінгів і майстер-класів «Використання новітніх технологій та залучення громади до управління муніципалітетом» (Максим Черкашин, керівник ГО «Центр розвитку громад»), «Мій шлях до успіху» (Михайло Гросуляк, власник мережі «Самогонна ресторація»), «Соцмережі як інструмент розвитку бізнесу в світі» (Павло Питель і Віталій Дембіцький, засновники компанії «TreeNetWorks»), «Про майбутнє та інновації» (Руслан Савчишин, засновник компанії «MagneticOne», співзасновник компаній «Yaware» та Аутсорсингового контакт-центру), «Навчання для подальшої роботи в ІТ-компанії. З чого почати?» (сертифікований викладач «BrainAcademy» Ярослав Цепенюк і Андрій Юрчак BDM «BrainAcademyTernopil»), історії успіху «Від моряка до рок-зірки» (Павло Варениця, соліст рок-гурту «Epolets»), а також профорієнтаційної роботи компанії Medialab (майстер-класи із фотографії від Юрія Гудь і «Профорієнтація по фотографії»);
 
– ознайомитися із програмами стажувань для молоді в органах влади (Ігор Процик,  керівник ГО «Спілка Молодіжного Самоврядування»), проектом для розвитку навичок, необхідних на сучасному ринку праці «IDEA за підтримки Microsoft YouthSpark» (Андрій Гайдамашко, директор PH International Україна);
 
– отримати консультацію з питань працевлаштування від фахівців Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, а також відвідати їхні тренінги з техніки пошуку роботи та ін.
 
Колектив Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками ТНЕУ висловлює вдячність працівникам управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації та Тернопільського обласного молодіжного центру праці за запрошення на Ярмарок вакансій «PROFIТ DAY» і бажають успіхів у подальшій співпраці.
 
Шановні студенти і випускники ТНЕУ, якщо Вас зацікавило працевлаштування на підприємствах-учасниках Ярмарку вакансій «PROFIT DAY», просимо звертатись за додатковою інформацією у Центр працевлаштування та зв’язків з випускниками: 
 
м. Тернопіль, вул. Львівська, 11, офіс 1106, 
тел. (0352) 47-58-64;
e-mail: cpv@wunu.edu.ua.
 
Автор – Центр працевлаштування та
 зв’язків з випускниками ТНЕУ