Центр працевлаштування та зв'язків з випускниками

Зустріч із відомим ученим – Юрієм Дзядикевичем

 У бібліотеці ім. Л.Каніщенка Західноукраїнського національного університету відбулася зустріч відомого ученого у галузі матеріалознавства, доктора технічних наук, професора, академіка Інженерної академії України, академіка Нью-Йоркської академії наук (США), заслуженого винахідника України Юрія Дзядикевича та к.е.н, доцента, академіка Академії економічних наук України, заслуженого машинобудівника України, «Лідер бізнесу 1997 року», лауреата Всеукраїнської програми «Лідери регіонів» (2002 р.), керівника центру працевлаштування та зв'язків з випускниками Ярослава Карпика.

Юрій Володимирович був куратором Ярослава Михайловича, тому ця зустріч була наповнена спогадами та приємними емоціями.

Модераторка – завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна.

 Присутні мали нагоду почути неймовірні історії далекого 1968 року та про вир студентського життя у філіалі Київського інституту народного господарства, розвиток інституту під керівництвом першого ректора Леоніда Каніщенка, який був вимогливим та справедливим і завжди давав поштовх до нових звершень.

Корифеї науки поділилися з молоддю життєвим досвідом досягнення успіху у науковій та освітній діяльності. Юрій Дзядикевич описав свій шлях до наукових вершин, захист кандидатської і докторської дисертації, здобуття звання професора, академіка та заслуженого винахідника України.

На завершення професор дав слушні поради молоді щодо успішного засвоєння навчальних дисциплін, а викладачам – поради у формуванні освітніх програм та курсів. Ярослав Карпик завжди з теплотою згадує свого першого вчителя і наставника, ім'я якого назавжди залишиться в історії української науки.